Visa studentum.se som: Mobil

Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

Röda Korsets Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

Läs en kurs i dokumentärfilm på Röda Korsets folkhögskola!EN PRAKTISK DOKUMENTÄRFILMSKURS MED STUDIER DELVIS FÖRLAGDA I UTLANDET

Dokumentär i världen är en praktisk filmkurs som ger verktyg i att producera dokumentärfilm med särskild inriktning på sociala frågor, globalt och lokalt.
Kursen varvar praktik och teori under höstterminen, och du jobbar med kortare filmprojekt där du övar dig i film och ljudteknik. Du fördjupar dig i dokumentärfilmsprocessen där research, dramaturgi och manusarbete ingår. Du tittar också närmare på medias roll i samhället och viktiga globala frågor.
Under januari och februari åker kursen till Uganda för att producera dokumentärfilm. Du jobbar då i ett mindre filmteam med praktiskt filmarbete. Under den perioden genomför ni också ett kortare filmprojekt tillsammans med det lokala Röda Korset. Under mars och april redigerar du din film och planerar visningar på olika platser i Stockholm och övriga Sverige. Visningsperioden börjar i maj och pågår terminen ut.

MÅL MED KURSEN

Efter kursen ska du:
– ha grundläggande kunskap i dokumentärfilmsproduktion.
– ha kunskap och erfarenhet i projektarbete.
– kunna inspirera till att använda dokumentärfilm som verktyg i demokratiarbete.

För mer information om Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörighet och ansökan

Goda kunskaper i engelska. Inga kunskaper i media krävs men är en merit. Du bör ha erfarenhet av andra kulturer. Engagemang i frivilligorganisationer och tidigare studier vid folkhögskola är också en merit.

För fler frågor gällande behörighetskrav och ansökningsprocessen - vänligen kontakta Röda Korsets folkhögskola här.

Examen & Intyg

Intyg

Röda Korsets Folkhögskola Facebook

Kostnader

Materialkostnad 2000 kronor/läsår samt kostnader för kurslitteratur och studiebesök. För att bekräfta din plats betalar du 300 kronor som utgör ett förskott på materialkostnaden. Därutöver tillkommer kostnader för studierna utomlands (resa och uppehälle). För finansiering kontakta CSN.
Röda korsets Folkhögskola står för kamera och ljudutrustning till filmteamen (Canon fx100) och redigeringsdatorer utrustade med Premiere 5,5). All undervisning och alla föreläsningar är kostnadsfria.

Röda Korsets Folkhögskola

Röda Korsets Folkhögskola

Demokrati, mänskliga rättigheter och respekt är ord som används ofta, ibland alltför lättvindigt. Men vad betyder de? Och framför allt, vad innebär de rent praktiskt i ett globalt perspektiv? Du som någon gång har funderat över frågor som dessa och...


Läs mer om Röda Korsets Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Röda Korsets Folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Beställ information

För att få mer information om Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner