Visa studentum.se som: Mobil

Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

Röda Korsets folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Stockholm
1 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-24 - Stockholm
Sista ansökan: 2020-04-15
Röda korset dokumentär

Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

Dokumentär i världen är en praktisk filmkurs som ger verktyg i att producera dokumentärfilm med särskild inriktning på sociala frågor, globalt och lokalt.
Kursen varvar praktik och teori under höstterminen, och du jobbar med kortare filmprojekt där du övar dig i film och ljudteknik. Du fördjupar dig i dokumentärfilmsprocessen där research, dramaturgi och manusarbete ingår. Du tittar också närmare på medias roll i samhället och viktiga globala frågor.

Under januari och februari åker kursen till ett land på den afrikanska kontinenten för att producera dokumentärfilm. Du jobbar då i ett mindre filmteam med praktiskt filmarbete. Under den perioden genomför ni också ett kortare filmprojekt tillsammans med det lokala Röda Korset. Under mars och april redigerar du din film och planerar visningar på olika platser i Stockholm och övriga Sverige. Visningsperioden börjar i maj och pågår terminen ut.

MÅL MED KURSEN

Efter kursen ska du:
- ha grundläggande kunskap i dokumentärfilmsproduktion.
- ha kunskap och erfarenhet i projektarbete.
- kunna inspirera till att använda dokumentärfilm som verktyg i demokratiarbete.

För mer information om Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

ANTAGNINGSVILLKOR

Goda kunskaper i engelska. Inga kunskaper i media krävs men är en merit. Du bör ha erfarenhet av andra kulturer. Engagemang i frivilligorganisationer och tidigare studier vid folkhögskola är också en merit.

Examen & Intyg

Intyg

Röda Korsets Folkhögskola Facebook

Kostnader

Materialkostnad 2000 kronor/läsår samt kostnader för kurslitteratur och studiebesök. För att bekräfta din plats betalar du 300 kronor som utgör ett förskott på materialkostnaden. Därutöver tillkommer kostnader för studierna utomlands (resa och uppehälle). För finansiering kontakta CSN.


Röda korsets Folkhögskola står för kamera och ljudutrustning till filmteamen (Canon fx100) och redigeringsdatorer utrustade med Premiere 5,5). All undervisning och alla föreläsningar är kostnadsfria.

Röda Korsets folkhögskola

Röda Korsets folkhögskola

En mötesplats för humanitära värderingar, samtal och lärande över gränser! Att läsa på folkhögskola är en erfarenhet utöver det vanliga. Glöm dammiga klassrum, fyrkantiga undervisningsmetoder och centrala läroplaner. Folkhögskolan handlar om gemenskap, dialog, verklighetsförankring och att ta vara på just...


Läs mer om Röda Korsets folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Röda Korsets folkhögskola

Bredholmstorget 14
127 48 Skärholmen

Tel: 08- 680 18 71
Mobil 070-588 67 46
www.rodakorsetsfolkhogskola.se Utbildningens hemsida

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Dokumentärfilm: Dokumentär i världen - filmkurs med internationellt fokus från Röda Korsets folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: