Visa studentum.se som: Mobil

Sommerlierutbildning Steg 1

Restaurangakademien
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
13 veckor
Heltid
40 625 SEK inkl. moms
Startdatum: 2022-01-25 - Stockholm

Sommerlierutbildning Steg 1

Utveckla dina dryckeskunskaper med en sommelierutbildning

Restaurangakademiens sommelierutbildning passar dig som älskar vin och vill ta ditt intresse till en ny nivå! Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar vi mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier.

Målgrupp

Du arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2.

Omfattning

Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa Steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem.

Undervisningen sker på Restaurangakademien, Rökerigatan 4, Stockholm

Kursinnehåll

Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap.

Dag 1

  • Introduktion, kursens syfte och mål, sommelierens roll, konsumentens roll
  • Vinets historia, vinets ursprung, spridning i världen
  • Bygg ditt vin
  • Provningsmetodik WSET Advanced inkl. demonstration dekantering

Dag 2

  • Vinodling

  • Vinframställning

Dag 3

  • Vinets kemi och defekter, förslutningar
  • Biodynamisk och ekologisk odling
  • Mousserande vin

Dag 4

  • Pinot Noir och Chardonnay

Dag 5

  • Cabernet Sauvignon Merlot, Sauvignon Blanc

Dag 6

  • Syrah, Grenache, Riesling

Dag 7

  • Nebbiolo, Sangiovese och andra druvor

Dag 8

  • Söta och förstärkta viner

  • Kaffe

  • EU-lagstiftningen

Dag 9

  • Våra sinnen och smaker

  • Vin och mat i kombination

Dag 10

  • Praktiska moment i grupper (dekantering, temperaturer)

  • Te

Dag 11

  • Öl
  • Sprit

Dag 12

  • Merförsäljning

  • Mousserande Vin

Dag 13

  • Prov WSET

  • Information från Sommelierföreningen

  • Att arbeta och leva med alkohol

  • Glasprovning

  • Blindprovning tentamen vin 

Så ansöker du

Antagningen till vårens kursstart 2022 har öppnat. Varmt välkommen med din ansökan!

Examen & Intyg

Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3.

Kostnader

PRIS STEG 1:32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 1+2:62 100 kr exkl. moms (77 625 kr inkl. moms)
10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Restaurangakademien

Restaurangakademien - En gastronomisk mötesplats

Restaurangakademien erbjuder kurser och utbildningar ledda av världskända sommelierer och professionella kockar. Här finns både YH- och yrkesutbildningar för dig med passion för mat och dryck. Oavsett om du redan arbetar inom restaurangbranschen eller vill ta ett första steg mot...


Läs mer om Restaurangakademien och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Sommerlierutbildning Steg 1

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Restaurangakademien

Rökerigatan 4
121 62 Johanneshov

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 7 recensioner.

Kursdeltagare
Det bästa med utbildningen är det breda utbudet av alla inspirerande föreläsare!
Kursdeltagare
Jag upplever att utbildningen har haft en hög kvalitet.
Kursdeltagare
Underhållande, intressanta föreläsare fyllda av energi.
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 14 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sommerlierutbildning Steg 1 från Restaurangakademien, fyll i följande uppgifter: