Visa studentum.se som: Mobil

Game Programmer

PlaygroundSquad
Sammanfattning
Yh-utbildning
Falun
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-08-17 - Falun

Game Programmer

När du utbildar dig till spelprogrammerare på PSQ kommer du få lära dig olika aspekter spelprogrammering. Läroplanen ger dig ett brett kunskapsområde med utrymme för specialkunskaper inom ett eller två ämnen som du brinner lite extra för.

Vad får du lära dig?

Som spelutvecklare på PlaygroundSquad får du skapa spel och även lära dig hur rendering funkar, samtidigt kommer du att få kunskaper inom AI, game physics, networking och mycket mer. Utbildningen innehåller mycket praktiskt lärande där du ges 

Utbildningens upplägg

Utbildningen inleder med en kortare kurs inom matematik för att lägga en grund inför de kommande kurserna inom spelprogrammering. Som spelprogrammerare på PSQ kommer du att utbildas via tre kurser inom spelutveckling samt tre spelprojekt under dina två år på skolan.

På PlaygroundSquad vill vi att studenterna ska växa in i sin roll som spelprogrammerare, därför följs varje kurs i spelprogrammering av ett spelprojekt där du får användning av dina nya kunskaper direkt efter att du lärt dig dem. 

Spelprojekt

Under din tid på PlaygroundSquad kommer du delta i tre spelprojekt. För varje spelprojekt får du skapa ett spel tillsammans med andra studenter. I projektet får du använda dina nya kunskaper som du fått från terminen för att skapa ett spel, fritt för alla att spela på PC eller konsol.

Arbetsprocessen för en spelprogrammerare

Under spelprojekten är det spelprogrammeraren som ansvarar för att implementera själva spelfunktionerna och få spelet att fungera när du trycker på vissa knappar osv. Det finns vanligtvis två eller tre spelprogrammerare i varje projektgrupp och där samarbetar man tillsammans, och med andra studenter inom Game Design och Game Artister för att nå projektets slutmål: ett snyggt, fungerande och coolt spel!

Som spelprogrammerare arbetar du vanligtvis i vårt egna program TenGine (3D middleware), men du får också gärna använda det program som passar dig bäst eller som du är mest bekväm med. Eftersom våra studenter bygger och implementerar sina egna spel från grunden innebär det att arbetet kan tillämpas och användas i framtida spelprojekt. 

PlayStation First

PlaygroundSquad är en del av PlayStation First, det innebär att du skapar och utvecklar dina spelprojekt exklusivt för Sony-hårdvara, som exempelvis PS4. Detta ger inte bara en unik kunskap, utan är också en erfarenhet som väger tungt på marknaden och som ger våra studenter ett försprång in på praktikplatser.

Karriär

Efter din examen som spelprogrammerare kommer du att kunna arbeta som allmän programmerare på både stora och mindre spelstudios. Du kan välja att specialisera dig inom ett område under dina två år hos oss, vilket sedan ökar dina chanser för att arbeta inom ett specifikt område. 

Vanligtvis brukar våra studenter börja arbeta som spelprogrammerare eller allmän programmerare för att sedan utveckla sin karriär mot ett mer nischat område i branschen. 

För mer information om Game Programmer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att ansöka till PlaygroundSquads Programmerarutbildning krävs det att du har förkunskap i ett programmeringsspråk, som C, C++, C# eller Java. Kunskap i object-oriented programmering eller rendering är meriterande.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande.

PlaygroundSquad

PlaygroundSquad

Välkommen till PlaygroundSquad!

PlaygroundSquad är Sveriges äldsta skola inom spelutveckling, hos oss kan du bli Spelprogrammerare, 3D-grafiker eller Speldesigner, och snabbt få anställning efter studierna. PSQ är en Yrkeshögskola, beläget i Falun, där studenterna snabbt kommer ut på arbetsmarknaden mot spelbranschen efter två...


Läs mer om PlaygroundSquad och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Game Programmer

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

PlaygroundSquad

Trotzgatan 29
79172 Falun

Kursinnehåll

Med fokus på praktiskt lärande är våra kurser på Programmerarprogrammet på PlaygroundSquad noggrant konstruerade för att våra elever ska få arbeta i produktion så mycket och tidigt som möjligt.

Termin 1

Teknisk 3D-grafik

Du får lära dig grundläggande 3D-modellering, terminologi och scripting.

Matematik i Spel

Här får du en stabil grund inför kommande kurser där du lär dig grunderna för linjär algebra. Kursen täcker även områden för matriser, vektorer och omvandlingar och innehåller även en del praktiskt arbete med uppgifter i C++. 

Introduktion till spelprogrammering

I denna kurs får du lära dig grunderna till programmering vilket ger dig som inte är van att arbeta i C++ en chans att komma ikapp samtidigt som du får lära dig vanliga sätt att hantera problemlösning i kod.

Spelprogrammering 1

PSQ’s tre spelprogrammeringskurser utgör huvuddelen av läroplanen för programmerarutbildningen, och i den första kursen för spelprogrammering kommer du att lära dig grunderna i arbetet. Inledningsvis får du skapa och rendera din första polygon i 3D, men du får också lära dig tekniker som inmatning, belysning, kollision, animering, ljud och mer. 

Spelprojekt

Ditt första spelprojekt! Som programmerare kommer du att bekanta dig med verktyg och program som används vid spelproduktion, som källkontroll och kodgranskning. Du lär dig att arbeta i ett team med andra programmerare, såväl som artister och designers. Det första spelprojektet skapas nästan uteslutande för PC.

Etik och moral i Spel

Här får du insikt i framväxande problem i spelbranschen och de olika moralvalen du kan stöta på under din karriär.


Termin 2

Spelprogrammering 2

Kursen bygger på”Spelprogrammering 1” och fördjupar samt behandlar mer avancerade ämnen som bland annat konsolprogrammering, parallell programmering, AI, shaders, m.m.

Spelprojekt

Ditt andra spelprojekt. Det andra spelprojektet pågår under en längre tid än det första och ger dig mer tid att fokusera på ditt arbete. Detta är vanligtvis det första spelprojektet som är ett multiplattformspel, vilket innebär att du här skapar material som fungerar för PC och konsol.


Termin 3

Spelprogrammering 3

Det här är höjdpunkten i PSQ’s programmeringskurser. Inför ditt sista spelprojekt lär du dig bland annat avancerade renderingstekniker, networking, hur man implementerar game physics och andra sätt att strukturera en spelmotor.

Spelprojekt (examensarbete)

Ditt tredje och sista spelprojekt. Det här spelprojektet kommer även att fungera som ditt examensprojekt innan du går vidare till din praktikplats.

Termin 4

Praktik

En stor del av din utbildning kommer bestå i att arbeta och praktisera på en spelstudio i branschen. Praktikensträcker sig från november fram till ditt examenstillfälle.

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Game Programmer från PlaygroundSquad, fyll i följande uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: