Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Yrkesutbildning

Cert. PI Personlig Tränare

Paleo Institute, i Stockholm
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Icke studiemedelsberättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Cert. PI Personlig Tränare

Personlig Tränare

Övergripande

Det finns många PT-utbildningar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken som passar just dig. Det är lätt att lockas av snabbkurser, men en bra utbildning sträcker sig alltid över en viss tid för att tillåta mognad in i en yrkesroll. En bra utbildning är dessutom kvalitetsgodkänd av oberoende instanser på marknaden och har många nöjda kursdeltagare som kan rekommendera den. Vår utbildning till Personlig Tränare uppfyller alla ovan nämnda delar. Den sträcker sig över 12 månader, vänder sig till en mogen publik och blandar digital inlärning hemifrån med fysiska träffar på vårt eget utbildningscenter, utomhus eller på våra partnergym.  

Innehåll

Utbildningen har ämnesinriktningen:

 1. Hälsa 360 grader

 2. Rörelseglädje

 3. Funktionell träning

Hälsa 360 grader 

Hälsa består av den fysiska, mentala och emotionella hälsan. Dessa delar hänger ihop och när hänsyn tas till helheten kan det beskrivas som hälsa i 360 grader. Vår utbildning till Personlig Tränare betonar av naturliga skäl den fysiska hälsan, men hänsyn tas till helheten. Den fysiska hälsan påverkas bland annat av:

 • Träning
 • Kost
 • Näring
 • Fasta
 • Sömn
 • Stress
 • Återhämtning
 • Relationer
 • Andra delar i vår livsstil

I utbildningen lär du dig dels att individanpassa träningsråd och träningscoachning utifrån kundens förutsättningar, mål och ambitioner. Du lär dig också att ge kost- och livsstilsråd när det behövs för bästa möjliga resultat.

Träning och rörelse är viktiga delar också för den mentala och emotionella hälsan. Exempelvis utgör de viktiga verktyg för närvaro, social samvaro, mental återhämtning och bidrar till en bättre kontakt med det inre känslolivet.

Med hälsa i 360 grader som synsätt kommer du kunna erbjuda dina kunder ett helhetsomhändertagande och kunna nå hälso- och träningsmålen lättare.

Rörelseglädje

Det är vanligt att träning blir för mycket prestation. Det är naturligtvis inte alltid fel och i tävlingssammanhang är det självklart. Men prestationskraven letar sig många gånger ner till motionärer och till sammanhang där de borde stå tillbaka till förmån för rörelseglädje och vitalitet. Som PT vinner du mycket på att ha förmågan att väcka rörelseglädje till liv hos dina PT-kunder. Det skapar positiva associationer, lyckorus och bättre självkänsla samtidigt som efterfrågan på dina tjänster ökar.  

Funktionell träning

Med funktionell träning menas dels att träna och röra oss på ett sätt som vi är genetiskt anpassade till, dels att förstå vad som är funktionellt för var och en. Funktionell träning utgår från att bygga en funktionell förståelse inifrån - ut, det vill säga med hållning, bålstabilitet och mobilitet som grund för att därefter ta sig an mer avancerade träningsövningar. Vi betonar de klassiska gymövningarna - knäböj, marklyft, utfall, dragövning och pressövning och lär dig variera och dosera rätt utifrån kundens mål och ambition. Du behöver under utbildningen videofilma dig själv i praktiska moment och visa för kursledningen dina förmågor och begränsningar i att kunna utföra de aktuella övningarna. Du behöver vidare videofilma när du instruerar fiktiva klienter i samma övningar. Under utbildningen behöver du utanför lektionstid genomföra 10 klienttimmar. 

Du tränas i uthållighetsträning, intervallträning och du lär dig de vanligaste ortopediska skadorna samt hur du använder träning som ett korrigerande verktyg tillsammans med manuella tekniker för att återställa funktion i muskler och leder. Du lär dig givetvis programdesign och att individanpassa träningsupplägget för din klient. 

Funktionell träning är rolig, tuff och utmanande, och vi utgår från att du vill lära dig, förstå och uppleva träning bortom många löpsedlar och ytliga värderingar.

För mer information om Cert. PI Personlig Tränare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursmål

Endast gymnasieutbildning krävs som förkunskaper.

Utbildningen vänder sig till dig som:

 • Har ett brinnande intresse för kost, träning och hälsa vill träningscoacha andra till bättre hälsa och livskvalitet.

 • Vill arbeta som PT i egen regi eller som anställd på någon av de större gymkedjorna.

 • Vill komplettera befintligt yrke i hälsobranschen med denna träningsutbildning.

Efter avklarad utbildning

Efter avslutad utbildning på Cert. PI Personlig Tränare yrkesprogram genereras ett nationellt samt ett internationellt certifieringsintyg. Vårt eget certifieringsintyg är giltigt i 3 år och behöver därefter förnyas genom ett digitalt prov.

Kostnader

Delbetala

Delbetala 2 100 SEK per månad i 24 månader (total kursavgift 50 400 SEK) 

Betala allt

48 000 SEK inkl 25% moms (Företag betalar 48 000 SEK + 25% moms).

Delbetalning

Marknadsledande utbildning

 • Vi erbjuder en av marknadens ledande yrkesutbildning till Personlig Tränare med ett perspektiv om hälsa i 360 grader som gör dig extra attraktiv på marknaden 

Valbara betalningsalternativ

 • Vi erbjuder flexibla betalningsalternativ, exempelvis delbetalning med 2 100 SEK per månad i 24 månader. 

Fortsatta studier

Efter utbildningen kan du:

 • Arbeta som Personlig Tränare i Sverige och internationellt.

 • Kombinera vedertagna PT-tjänster digitalt, digifysiskt och fysiskt med integrerade kost-, tränings- och livsstilstjänster samt erbjuda ett brett utbud av screening-tjänster (fystester, labbtester etc).

 • Teckna yrkesmedlemskap som bland annat innehåller en nyckelfärdig lösning direkt efter utbildningen med marknadsföring på coachplatsen.se .

 • Komplettera med något av våra andra yrkesprogram till Kost- & Hälsocoach och/eller Coach Idrottsnutrition.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. PI Personlig Tränare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lotta
22 okt 2022
Bästa PT-utbildningen för funktionell träning

Kompetenta lärare, intressant och roligt upplägg och på en riktigt hög nivå.

Paleo Institute
Svärdvägen 23
182 33 Danderyd

Paleo Institute är en av Sveriges ledande utbildare inom kost, träning och hälsa. Med moderna ämneskunskaper som vilar på vetenskaplig grund ger vi dig förutsättningar att skapa ett framgångsrikt yrkesliv som gör skillnad för både individ och samhälle. Välkommen!...

Läs mer om Paleo Institute och visa alla utbildningar.

Highlights