Yrkesutbildning

Cert. PI Coach Idrottsnutrition

Paleo Institute, Distans
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad – se lånealternativ
Längd
1 år
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Ej studiemedelsberättigad – se lånealternativ
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Övergripande

Yrkesprogrammet till Cert. PI Coach Idrottsnutrition hos oss på Paleo Institute är en utbildning i absoluta frontlinjen. Här lär du dig coacha motionärer och elitidrottare till bättre hälsa och prestation.

Innehåll

Du får du gedigna kunskaper inom humanbiologi som är grunden till att förstå näringslära och livsstilskunskap. Du får vidare lära dig hur kost, livsmedelstillskott och kosttillskott påverkar både hälsa och prestation. 

Vi har stort fokus på att ge dig kunskaper om hur du designar individanpassade kost-, närings- och livsstilsupplägg för motionärer och elitidrottare. Du lär dig hur du kan lägga upp nutritionsprogram för att inte bara optimera prestationen utan också för att må bra i grunden.

Utbildningen innehåller en värdefull modul i hälsocoaching och samtalsmetodik (motiverande samtal) där insikten förmedlas att rena ämneskunskaper bara är hälften av kompetensen i yrket som idrottsnutritionscoach. Lika viktigt är kommunikation och förmågan att möta människor där de är och kunna coacha dem genom en förändringsprocess mot ett fastställt mål.

Vi strävar efter att förse dig med ett godhjärtat och ärligt innehåll som befrämjar såväl enskilda människors hälsa som en hållbar samhällsutveckling. Men vi strävar också efter att lära dig att förena detta innehåll med en kommersiell paketering och en tydlig försäljningsstrategi. I slutet av utbildningen ägnar vi därför åtskilliga timmar åt arbetsmetodik och företagande. Bland annat går vi igenom en strukturerad, kommersiellt gångbar och lönsam metod för att tänka i processer och driva försäljning av hälsotjänster mot såväl enskilda människor som större grupper. 

Arbetet som idrottsnutritionscoach

Efter genomfört yrkesprogram är du rustad för att börja arbeta som coach inom idrottsnutrition digitalt, via rena fysiska träffar, eller i hybridform med enskilda klienter. Kanske är du är en utvald medarbetare på ett företag eller i en idrottsförening som ser ett värde i att internt ha kompetens inom kost- och hälsocoachning för idrottare.

Studiealternativ

Du läser utbildningen på distans via vår digitala lärplattform och blir löpande inbjuden till frivilliga träffar i Stockholm för att umgås, bli inspirerad, träffa lärare och nätverka med andra kursdeltagare.

Du kan antingen välja att läsa i eget tempo under maximalt 3 år (parallellt med arbete eller andra studier) eller enligt schema med fasta deadlines för delkurser, inlämningsuppgifter och kunskapsprov under 1,5 år.

Frivilliga kursträffar i Stockholm

På de frivilliga kursträffarna i Stockholm umgås vi, låter oss inspireras av kortare föreläsningar, diskuterar klientfall och håller frågestunder.

För mer information om Cert. PI Coach Idrottsnutrition, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Endast gymnasieutbildning krävs som förkunskaper.

Utbildningen vänder sig till dig som:

  • brinner för idrott och hälsa, och som vill lära dig idrottsnutrition på djupet både i teori och i praktik.

  • vill förstå hur du och dina nära och kära kan optimera sin idrottsprestation och samtidigt må bra i grunden.

  • vill starta en ny eller bredda din nuvarande yrkeskarriär i hälsobranschen.

  • är en utvald medarbetare på ett företag eller i en idrottsförening som ser ett värde i att internt ha kompetens inom kost- och hälsocoachning för idrottare.

Examen & Intyg

Efter avslutat yrkesprogram genereras ett certifieringsintyg som är giltigt i 3 år och som därefter behöver förnyas genom ett digitalt prov.

Kostnader

Delbetala

Delbetala 2 100 SEK per månad i 24 månader (total kursavgift 50 400 SEK) 

Betala allt

48 000 SEK inkl 25% moms (Företag betalar 48 000 SEK + 25% moms).

Fortsatta studier

Efter utbildningen kan du:

  • tolka och återkoppla ifyllda hälsoformulär och genomförda labbtester av en klient, exempelvis blodpanel och fettsyreprofil.

  • skapa, dokumentera och följa upp en funktionsbedömning av din klient.

  • designa individanpassade kost-, närings- och livsstilsupplägg för motionärer och elitidrottare.

  • börja arbeta som coach inom området idrottsnutrition digitalt, i hybridform och via fysiska träffar med enskilda klienter, grupper eller föreningar.

  • teckna yrkesmedlemskap som bland annat innehåller en nyckelfärdig lösning direkt efter utbildningen med marknadsföring på coachplatsen.se .

  • komplettera med något av våra andra yrkesprogram till Kost- & Hälsocoach och/eller Personlig Tränare.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cert. PI Coach Idrottsnutrition

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Paleo Institute
Svärdvägen 23
182 33 Danderyd

Paleo Institute är en av Sveriges ledande utbildare inom kost, träning och hälsa. Med moderna ämneskunskaper som vilar på vetenskaplig grund ger vi dig förutsättningar att skapa ett framgångsrikt yrkesliv som gör skillnad för både individ och samhälle. Välkommen!...

Läs mer om Paleo Institute och visa alla utbildningar.

Highlights