Visa studentum.se som: Mobil

Kyl- och värmepumptekniker

Östsvenska Yrkeshögskolan
Sammanfattning
YH-utbildning
Linköping
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Som Kyl- och värmepumptekniker får du ett varierande arbete med mycket frihet, du jobbar ofta direkt med kunder och du får vara nära tekniken och det praktiska arbetet samtidigt som du är blir en duktig och kreativ problemlösare. Du kan jobba både självständigt med mindre projekt och i större team med stora uppdrag,

Behovet av utbildade kyl- och värmepumptekniker är mycket stort, yrkeskompassens karta som arbetsförmedlingen tar fram visar grönt (brist på kompetens) från norr till söder, vilket betyder att det finns mycket goda chanser till jobb direkt efter examen.

Skulle man gradera olika yrken och kompetenser efter hur viktiga de är för människan så är det ganska säkert att ”kyl- och värmetekniker” hamnar i toppen på listan.

Samtidigt så är det ett yrke ingen tänker på så länge det varken är för kallt eller varmt omkring oss. Oavsett om det handlar om vattentemperaturen i kranen, ventilationen, värme i elementen eller temperatur och luft i hockeyarenan när en publik på 8500 njuter av en spännande match. För att inte tala om när frysdiskarna eller kylrummen i mataffären nära dig inte håller rätt temperatur.

Du kommer att jobba nära kunden, lösa problem och ge goda råd. Men lika ofta är du med och projekterar kyl- och värmesystem i stora som små fastigheter innan du får vara med och bygga dem. Och när allt är på plats systemoptimera, skapa förebyggande service och kontrollscheman samt vara rycka ut på akutservice när något inte funkar som det ska. Och du kan lita på att du är den populäraste personen i rummet just då.

Utbildningen omfattar 400 YH-poäng.

För mer information om Kyl- och värmepumptekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Östsvenska Yrkeshögskolan?

Behov på

arbetsmarknaden

Bra kontakter

med näringsliv

90% får jobb efter

genomförd utbildning

Så ansöker du

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola, dvs. godkänd gymnasieexamen eller motsvarande.

Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens.

Östsvenska Yrkeshögskolan

Sedan 2009 har vi drivit hundratals yrkesutbildningar och vårt fokus har alltid varit utifrån näringslivets behov. Eftersom vi arbetar nära arbetsgivarna kan vi skräddarsy utbildningarna - det gör att du lär dig rätt saker och blir attraktiv att anställa. För...


Läs mer om Östsvenska Yrkeshögskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kyl- och värmepumptekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Östsvenska Yrkeshögskolan

Linköping

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kyl- och värmepumptekniker från Östsvenska Yrkeshögskolan, fyll i följande uppgifter: