Visa studentum.se som: Mobil

TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

Östra Grevie folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Vellinge
4 terminer heltidsstudier
Heltid
CSN-berättigad

TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

Textil - konst och design

TEXTIL – Konst & Design är en utbildning för dig som är intresserad av textil och dess många uttrycksmöjligheter. Textiltryck och vävning är huvudteknikerna som du jobbar med under dina studier på Östra Grevie folkhögskola. Vi finns i Skåne i närheten av Malmö.

Med två huvudtekniker - vävning och textiltryck - undersöker vi det egna estetiska och konstnärliga skapandet.

Utbildningsform

Under det första året arbetar du med de grundläggande teknikerna och vi varvar teoretiska och praktiska block för att utveckla din konstnärliga och hantverksmässiga förmåga. Utöver de schemalagda timmarna har ateljéerna och verkstäderna generösa tider då du kan arbeta på egen hand. Du tränar dig i att utveckla idéer, lär dig metoder och skaffar dig verktyg för att arbeta i konstnärliga och kreativa processer. 

Under det andra året är undervisningen mindre styrd och ditt eget skapande och dina ambitioner styr i högre grad. Tillsammans sätter vi upp mål som du arbetar emot i längre sammanhållna projekt. Du förväntas ta ett stort eget ansvar i den kreativa och konstnärliga processen. De teoretiska blocken fördjupas och i dina egna projekt förfinas och utvecklas dina kunskaper där du kan välja att arbeta med olika textila tekniker.

För mer information om TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Examen & Intyg

Intyg

Kostnader

Ekonomi

Studierna är avgiftsfria. Materialkostnader är ca 2.400 kr/ termin. Ytterligare materialkostnader kan tillkomma för bl.a. tryck- och vävmaterial, utställningar, portfolio och liknande specialkostnader.

En kostnad på 500 kr pr. termin täcker förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen (mån-fre), gemensamma måltider, (ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) samt försäkring.

OBS! Alla kostnader är per termin.

Östra Grevie folkhögskola Facebook

Fortsatta studier

Efter textilutbildningen

Textil - Konst & Design på Östra Grevie har mycket goda resultat när det gäller att gå vidare till högre utbildning. Av de som söker kommer en stor andel in direkt. 

Efter Östra Grevie folkhögskola kan du fortsätta till följande utbildningar & yrkesområden:

I Sverige

Textilhögskolan i Borås,HDK, Göteborgsuniversitet, Konstfack, Steneby, Göteborgsuniversitet, Beckmans,HV skola, IKDC, Linnéuniversitetet, Lärarhögskolan, Göteborgsuniversitet, Arkitektskolan, Lunds universitet, Malmö högskola

Utomlands

KADK (fd Danmarks designskola) ,Chelsea College of Art and Design, University of Brighton,Brighton City University,Wimbledon College of Art

Yrkesområden 

Textilkonstnär/ Bildkonstnär, Designer, Slöjd och konsthantverk, Modebranchen, Lärare/ Pedagog

En del känner sig helt redo att starta egen verksamhet direkt efter sina två år på Textil - Konst & Design på Östra Grevie. Man har då oftast med sig kunskap och erfarenhet in i utbildningen. Vissa har redan en yrkesroll, men vill fördjupa sin textila kunskapAndra har helt andra syften med sin tid på Östra Grevie och väljer efteråt andra inriktningar inom ekonomi, pedagogik, projektledning och vård. Med sig från folkhögskoleutbildningen har de en värdefull träning i kreativa processer och sin egen personliga utveckling.

Vill du ha en inriktning och specialisering av konst och design inom det textila fältet? Då är Textil – Konst och Design på Östra Grevie folkhögskola något för dig.

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

På Östra Grevie folkhögskola på skånska Söderslätt är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här hittar du även ateljéer, konferenslokaler, matsal...


Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Östra Grevie folkhögskola

Gamla Landsvägen
235 99 Vellinge

Recensioner

EMB
(5)
Östra Grevie folkhögskola är en underbar plats att vara på, där får man utbildning som är individanpassad och varje elev får ta plats. Textilutbildningen är otroligt bra, bästa tänkbara pedagoger och bra utrustning i lokalerna. Mina två år på Textil var väldigt givande, här fick jag framförallt lära mig allt om screentryck och vävning, men fick ...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om TEXTIL – konst och design: Yrkesutbildning via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 13 recensioner.
Se alla skolans recensioner