Visa studentum.se som: Mobil

Grafisk Design – Nya Media

Östra Grevie folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Vellinge
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: augusti 2021 - Vellinge
Grafisk design - Nya media

Grafisk Design – Nya Media

Gå en kurs i grafisk design!

Att kunna formge och designa för digitala medier har idag blivit en självklarhet.  Vi konsumerar en stor del av medieinnehållet i datorer, läsplattor och mobiler. 

Grafisk design – med inriktning mot ny media, är en utbildning för dig som vill arbeta med illustration och grafisk formgivning. Inriktningen ger dig speciella färdigheter när det gäller formgivning av digitala, nätbaserade och mobila media, men även design av trycksaker.

Om utbildningen

Under utbildningen arbetar du med den grafiska formgivningens grundläggande teori och praktik, med inriktning på design av nya mediers gränssnitt och formspråk. Du får en gedigen kunskap i de klassiska grunder som all grafisk form bygger på och kan utifrån den utveckla dina idéer, din stil och din inriktning. Du vässar din visuella känsla och utvecklar ditt form- och bildspråk.

Vi arbetar med Motiongraphics, ett område där det händer mycket, både tekniskt och konstnärligt. Motiongraphics är anledningen till att Adobe After Effects är ett verktyg som vi använder under utbildningen.

Under utbildningens andra år är arbetet mer självständigt och projektorienterat. Du förväntas genomföra hela projekt, enskilt och i grupp, från planering och idéutveckling, via skisser, prototyper och skarpa, implementerade resultat. Samt redovisa såväl processen som det färdiga resultatet på ett professionellt vis.

Innehåll

 • Kommunikation
 • Programhantering
 • Grafisk form
 • Typografi
 • Kroki och skiss
 • Gästföreläsningar
 • Gästlärare
För mer information om Grafisk Design – Nya Media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Följande handlingar ska alltid bifogas din ansökan

 • Personligt brev ( max ett A4) där du beskriver din bakgrund, din tidigare erfarenhet av konstnärligt arbete/utbildning och varför du söker till grafisk design – nya media på Östra Grevie folkhögskola.
 • Personbevis från Skattemyndigheten
 • Betyg
 • Arbetsprover

Kostnader

Studier på Grafisk design – nya  media, berättigar dig till studiemedel. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 1650:-/termin för underhåll av inventarier. Digitala utskrifter relaterade till uppgifter, en del studieresor, kurslitteratur, material till olika workshops.

Terminsavgift för samtliga kursdeltagare  Östra Grevie folkhögskola

I terminsavgiften ingår vissa gemensamma måltider(ex välkomstlunch, jullunch, avslutningsfika) förmiddags- och eftermiddags kaffe/te/juice i matsalen måndag-fredag, försäkring med mera, 500 kronor. OBS! Alla kostnader är per termin.

Videoreportage

Instagram


Östra Grevie folkhögskola Facebook

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola

Östra Grevie folkhögskola i Vellinge kommun är en av Sveriges största folkhögskolor. Här studerar du i en unik miljö, på en skola som ända sedan starten år 1914 haft fokus på framtiden. Din framtid. Här står vi för en fri och inkluderande...


Läs mer om Östra Grevie folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grafisk Design – Nya Media

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Östra Grevie folkhögskola

Gamla Landsvägen
235 99 Vellinge

Tel: 040 - 55 62 00
Fax 040 - 55 62 01
www.ostragreviefolkhogskola.com

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Anna
(5)
Jag lärde mig så OTROLIGT mycket under mina två år på ÖG, både av lärare och klasskompisar. Jag hade gått på högskola innan och det är så mycket rimligare att lära sig design på folkhögskola, mer hands on, inga onödiga akademiska moment, utan lärde mig det som jag faktiskt jobbar med idag - som grafisk designer. Och utbildningen är flexibel, vi ...
Visa mer
Julius Dahlström
(5)
Grym utbildning och skola. Fick därigenom en stabil grund inom grafisk design, som jag haft nytta av i mitt kreativa yrkesliv och skapande sen dess. Kan starkt rekommendera GDNM!
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grafisk Design – Nya Media från Östra Grevie folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 43 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: