Visa studentum.se som: Mobil

Pilotutbildning - OSM Aviation Mentored Cadet Program

OSM Aviation Academy
Sammanfattning
Utbildningstyp: Yrkesutbildning
Utbildningsort: Västerås
Längd: 20 månader
Utbildningstakt: Heltid
Studiestöd: Ja
Pris: 950 000 SEK Momsfri
Språk: Engelska
Startdatum: 2018-09-17 - Västerås

Pilotutbildning - OSM Aviation Mentored Cadet Program

Pilot

Vill du bli yrkespilot? OSM Aviation Mentored Cadet Program är en integrerad pilotutbildning skräddarsydd för dig som vill bli yrkespilot och jobba med störra flygbolag inom flygindustrin.

Ingen flygerfarenhet? Inga problem

OSM Mentored Cadet Program riktar sig till dig som inte har någon tidigare flygerfarenhet, men vill påbörja en spännande flygkarriär.

Mentor

En erfaren kapten från OSM Aviation kommer att fungera som mentor för dig som är kadett under utbildningen. Kaptenen kommer att ge ytterligare stöd och vägledning för på din resa mot att bli en professionell pilot.

När och var?

Programmet börjar i september och sträcker sig över 1,5 år och bedrivs i Västerås. Pilotutbildningen består av både flygning och flygteori som varvas under hela utbildningen. Upplägget gör att du som elev får praktisera din teori under flyglektionerna vilket underlättar din inlärning. 

Utbildningens upplägg

Teori och praktik kombineras från första början. Vanligtvis sker din första flygning inom 2 veckor. 

Cessna 172 G1000 är det första flygplanet du kommer att bekanta dig med. Gradvis kommer du att lära dig hantera planet samt mer avancerade manövers för att flyga allt längre och längre ifrån basen i Västerås. Efter att du fått lite erfarenhet av att flyga kommer du lära dig mer avancerade saker så som "multi-engine training". Då får du börja öva i en simulator. 

Jobberbjudande efter utbildningen 

Programmet skiljer sig från FOP och PPP eftersom att du kommer erbjudas ett jobb som Junior First Officer vid OSM Aviation när du framgångsrikt har avslutat utbildningen.

För mer information om Pilotutbildning - OSM Aviation Mentored Cadet Program, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ska ha fyllt 18 år och ha rätt att arbeta, bo och studera i EU. 

Vidare förkunskapskrav är:

  • Godkänd 3-årig gymnasieutbildning - Lägst betyget Godkänd eller motsvarande i Engelska B/Engelska 6, Matematik B/Matematik 2b samt Fysik A/Fysik 1*

*Saknar du fysikkunskapen erbjuder skolan en distanskurs i fysik. Kursen är beräknad på 2 veckors fulltidsstudier och måste vara klar innan kursstart. (Kursavgift: 1500 SEK)

  • Giltigt EASA Medical Class 1* 

Antagningskrav

Innan sista ansökningsdag

Samtliga förkunskapskrav ska vara uppfyllda till sista ansökningsdagen, förutom EASA Medical Class 1.

Innan kursstart

EASA Medical Class 1 skall vara oss tillhanda senast kursstart. Detta certifikat är förknippat med kostnader för den sökande och vi rekommenderar därför att detta test genomförs efter ett positivt antagningsbesked. Mer information om hur du bokar och genomför en undersökning för EASA Medical Class 1 får du genom att besöka skolans hemsida. 

Ansökningsprocess

Du söker via utbildningens hemsida. Där bifogar du även ett personligt brev. När screening och urvalsprocess är klar kommer 8 kadetter att erbjudas en chans att ansluta sig till OSM Aviation Mentored Cadet Program.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning erhålls följande europeiska certifikat och behörigheter:

  • CPL - Commercial Pilot License
  • ATPL Theory
  • ME - Multi Engine Rating
  • IR - Instrument Rating
  • MCC - Multi Crew Co-operation
  • APC - Airline Preperation Course (Advanced JOC)

Dessa certifikat och behörigheter är reglerade av det Europeiska regelverket, EASA, vilket Transportstyrelsen följer.

Kostnader

Hela flygutbildningen är studiemedelsberättigad via CSN för studiebidrag, studielån och merkostnadslån. 

Pilotutbildningen är privatfinansierad och priset är 950 000 SEK.

Fortsatta studier

När du har klarat OSM Mentored Cadet Program är det nästa steget att lära dig att flyga den specifika typ av flygplan som flygbolaget använder. Utbildningen på en specifik typ kallas Type Rating.

"Type rating"

En pilot får bara jobba som pilot på de typer som piloten är influgen på. Boeing 737 är en typ och Airbus 320 är en annan. Det finns en uppsjö av olika flygplan och modeller som har olika flygegenskaper och tekniska system. Piloten får alltså inte flyga vilket flygplan som helst utan bara den/de typer som man är utbildad på. 

Utbildningens längd

En Type Rating tar ca 1,5-3 månader att genomföra och innefattar teoriutbildning och flygning i simulator. Efter avslutad Type Rating genomför man återigen ett flygprov för Transportstyrelsen för att erhålla typen i sitt certifikat.

Kontroller i simulator

Pilotyrket ställer höga krav på dig som pilot under hela din karriär. Löpande sker kontroller av dina kunskaper och praktiska färdigheter allt för att säkerställa flygsäkerheten. Vanligtvis genomför man två kontroller i simulator varje år för att säkerställa att kompetensen hos piloten uppfylls.

OSM Aviation Academy

OSM Aviation Academy

Scandinavian Aviation Academy grundades 1963 och är idag Sveriges ledande flygskola inom pilotutbildning. Förra hösten köpte OSM Aviation 51% av aktierna inom SAA och i samband med dette blev det beslutet att öppnar en ny bas i Arendal, Norge, under namnet...


Läs mer om OSM Aviation Academy och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Pilotutbildning - OSM Aviation Mentored Cadet Program.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Valfritt
Ja tack
Nej tack

Hitta till utbildaren

OSM Aviation Academy

Hässlögatan 2E
721 31 Västerås