Visa studentum.se som: Mobil

Scandinavian Aviation Academy

OSM Aviation Academy

OSM Aviation Academy (tidigare Scandinavian Aviation Academy) grundades 1963 och är idag Sveriges ledande flygskola inom pilotutbildning. I oktober 2017 köpte OSM Aviation 51% av aktierna inom OSM Aviation Academy (OSMAA) och i samband med detta blev beslutet taget att öppna en ny bas i Arendal, Norge. Att byta namn kom därför som en naturlig utveckling, vi är fortfarande samma människor - lika passionerade att ge våra studenter bästa möjliga flygutbildning.

OSM Aviation Academy erbjuder professionell pilotutbildning vid flygskolorna i Västerås, Fort Lauderdale, USA, och Arendal, Norge.

 

Professional Pilot Program - Vi har den unika möjligheten att erbjuda ett integrerat program på 20 månader med flygutbildning i både Sverige och Fort Lauderdale, USA. Utbildningen sker helt enligt Europeisk standard med skandinaviska instruktörer vilket gör att du får den bästa tänkbara förutsättningen att nå dina mål. Professional Pilot Program är Sveriges effektivaste utbildning och innefattar alla moment som behövs för att ta anställning som pilot hos ett flygbolag.

First Officer Program, Sverige - Vill du inte prova lyckan i USA, men är ändå intresserad av en integrerad och effektiv pilotutbildning av hög kvalitet? Här har vi även ett integrerat program som ges fullt ut från vår bas i Västerås, Sverige. Programmet innehåller aningens mindre än vad Professional Pilot Program gör, men båda programmen ger de behörigheter och certifikat som Europeiska flygbolag kräver och som är reglerade av EASA (European Aviation Safety Agency). 

First Officer Program, Norge - I september 2018 öppnade vi en ny bas i Arendal, Norge, där vi också erbjudar ett integrerat program som tar dig från lite eller ingen flygerfarenhet till att ha alla de certifikat och behörigheter som krävs för att kunna jobba som First Officer på ett europeiskt flygbolag. Programmets längd är cirka 20 månader. Direkt när du startar din utbildning på vår nya bas i Arendal får du ett villkorligt jobberbjudande hos OSM Aviation. Detta gör att du kan fokusera på rätt saker, dina flygningar, din kunskap och din utbildning. Karriären har du redan påbörjat som elev hos oss. 

OSM Aviation Academy har en lång erfarenhet av flygutbildning, med bolagsinriktade procedurer, erfarna instruktörer och en modern flygplansflotta. Skolans flygplan är utrustade med G1000 ”glascockpit”, likt flygbolag standard, och under hösten 2013 anlände en ny 737NG simulator till skolan. Många av våra elever värdesätter högt att utbildningen är anpassad till flygbolagens krav och att OSMAA använder procedurer och terminologi på precis samma sätt som de europeiska flygbolagen gör. 

Det erbjuds även ett utbud av modul kurser, bland annat Multi Crew Cooperation course (MCC), Jet Orientation Course (JOC) i vår 737NG simulator och Flyginstruktör kurs, (FI).

Vill du bli pilot? Då är OSM Aviation Academy skolan för dig!


För mer information om OSM Aviation Academy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar - OSM Aviation Academy

Beskrivning och boende

Öppet Hus

OSM Aviation Academy

Pilot Open Day
Undrar du vad som krävs för att bli pilot? Eller är du bara nyfiken på hur vardagen ser ut för en studerande på en flygskola? Då är våra informationsdagar (Pilot Open Day) perfekt för dig!

Under en Pilot Open Day får du att lära dig mer om:

  • Vår skola och träningsfilosofi
  • Vad du behöver göra innan du kan ansöka
  • Livet som en pilot under utbildning
  • Pilotbehov och arbetsmarknad
  • Kostnad för utbildning och andra utgifter

Vår presentation börjar vanligtvis klockan 13:00 lokal tid och varar i cirka 2 timmar. Det kommer även finnas möjlighet att ställa frågor under och efter presentationen.

Du kan se alla kommande evenemang och anmäla dig på vår hemsida.


Datum och plats enligt nedan

Västerås
25 januari, 29 februari, 18 april 2020
Kl: 13:00 – 15:00
Hässlögatan 2F , Västerås

Göteborg
7 mars 2020
Kl: 13:00 – 15:00
Centralhuset Konferens, Nils Ericssonsplatsen 4, Göteborg

Köpenhamn
18 januari, 14 mars 2020
Kl: 13:00 – 15:00
Quality Airport Hotel Dan, Kastruplundgade 15, Köpenhamn (Kastrup)
Danmark

Oslo
18 januari 2020
Kl: 13:00 – 15:00
OSM Aviation, Strandveien 50, Oslo (Lysaker)
Norge

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-01-18    Tid:   13:00 - 15:00 Köpenhamn
Datum:   2020-01-18    Tid:   13:00 - 15:00 Oslo
Datum:   2020-01-25    Tid:   13:00 - 15:00 Västerås
Datum:   2020-02-29    Tid:   13:00 - 15:00 Västerås
Datum:   2020-03-07    Tid:   13:00 - 15:00 Göteborg

Visa alla datum

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med OSM Aviation Academy

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

OSM Aviation Academy

Kontaktuppgifter till OSM Aviation Academy

OSM Aviation Academy

Hässlögatan 2E
721 31 Västerås


Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 9 recensioner.

Felix
(5)
Verkligen en kvalitativ och bra utbildning som har ett namn för sig runt om bland företagen ute på marknaden. En av de bästa tiderna i mitt liv utan tvekan med bra instruktörer och flera nya goda vänner! En bra väg in på en rolig bransch!
Andreas
(5)
Utbildningen håller hög standard och instruktörerna är mycket professionella!
Simon
(5)
Stort tack för 18 fantastiska månader! PPP programmet förberedde oss mer än väl inför vår Airline Jobb intervju som skolan gav oss i slutet av programet
Beställ information

För att få mer information om OSM Aviation Academy via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(4,6)
Baseras på 9 recensioner.