Visa studentum.se som: Mobil

Sport management

Örebro universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Örebro
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Örebro

Sport management

Idrotten och hur den organiseras har förändrats. Föreningar på elitnivå har gått från att drivas ideellt till att bli moderna företag. Träning och hälsa har blivit mer populärt och hälsofrämjande arbete sker idag inom en rad olika sektorer. För att möta samhällets behov behöver idrotten fortsätta att förändras. I ljuset av klimatförändringar och Covid-19 är inte minst ett hållbarhetsperspektiv viktigt. Därför behövs du som vill jobba med att utveckla framtidens idrott. Programmet Sport management lär dig planera, organisera, leda och utveckla hållbar, hälsofrämjande och framgångsrik idrott inom organisationer, föreningar, myndigheter och företag. I början av utbildningen introduceras du till den svenska idrottskontexten och till vad hållbar sport management innebär. Därefter läser du ämnen som företagsekonomi, marknadsföring, ledarskap och projektledning inom idrott. Du får också en vetenskaplig skolning som utvecklar din förmåga att tänka kritiskt och gör dig rustad att följa kunskapsutvecklingen. Programmet innehåller även en internationaliseringstermin där du väljer mellan att studera vid ett utländskt lärosäte eller läsa de internationella kurser vi ger. Utbildningen innehåller tre perioder av verksamhetsförlagd utbildning där du tillsammans med en verksamhet som bedriver idrott får planera, genomföra och utvärdera ett projekt eller event. Detta upplägg gör att du får testa dina teoretiska kunskaper i praktiken, får inblick i den kontext du kommer att arbeta inom, samtidigt som du knyter kontakter med potentiella arbetsgivare. Utbildningen är treårig och leder till en kandidatexamen i idrottsvetenskap men de företagsekonomiska kurserna gör det möjligt att inom fyra år även ta en kandidatexamen i företagsekonomi.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Matematik B, Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00
Fax 019-33 02 38


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: