Visa studentum.se som: Mobil

Specialistsjuksköterskeprogrammet - ambulanssjukvård

Örebro universitet
Sammanfattning
Utbildningstyp: Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Utbildningsort: Örebro
Längd: 60 hp
Poäng: Antagningshistorik

Specialistsjuksköterskeprogrammet - ambulanssjukvård

Programmet vänder sig till dig som är sjuksköterska och intresserad av att få en specialistkompetens inom ambulanssjukvård. Programmet innebär studier inom ambulanssjukvårdens område innefattande huvudområdet omvårdnadsvetenskap och medicin. Utbildningen omfattar sammanlagt 60 hp på avancerad nivå och innehåller både teori och verksamhetsförlagd utbildning. Programmet ges på halvfart, men den verksamhetsförlagda utbildningen ges på helfart. I utbildningen ingår forskningsförberedande kurser och du avslutar med ett examensarbete omfattande 15 hp för att uppnå yrkesexamen som specialistsjuksköterska samt magisterexamen inom omvårdnadsvetenskap. Programmet ger behörighet att fortsätta mot masterexamen i omvårdnadsvetenskap. I huvudområdet omvårdnadsvetenskap finns även möjligheter att fortsätta med forskarutbildning inom området.

Så ansöker du

Legitimation som sjuksköterska utfärdad av Socialstyrelsen samt sjuksköterskeexamen om 180 högskolepoäng, varav minst 15 högskolepoäng ska avse vetenskaplig metod och 15 högskolepoäng ett självständigt arbete. Därtill krävs yrkeserfarenhet som sjuksköterska motsvarande minst ett års heltidstjänstgöring och körkort med behörighet B.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Örebro universitet

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (4,1)
Baseras på 16 recensioner
Se alla skolans recensioner