Visa studentum.se som: Mobil

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Örebro universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Örebro
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2021 - Örebro
Antagningshistorik

Röntgensjuksköterskeprogrammet

Röntgensjuksköterskeprogrammet är för dig är intresserad av att kombinera ett högteknologiskt arbete med patientkontakt och omvårdnad. Att vara röntgensjuksköterska innebär ett stort individuellt ansvar. Det är ett självständigt arbete där du ansvarar för kvaliteten på de undersökningar du genomför. Samtidigt ingår du i ett team där du har en tydlig och efterfrågad kompetens som gör dig till en viktig medarbetare i arbetslaget. De undersökningar du gör ligger till exempel till grund för röntgenläkarens bedömning inför diagnos och behandling av patienter.Röntgensjuksköterskeprogrammet vid Örebro universitet har radiografi som huvudämne, vilket ger dig som student kunskap om hur olika bildgivande metoder bäst används för att ställa diagnoser eller utföra och följa upp behandlingar. Alla lärare som undervisar i de specifika röntgenkurserna är själva legitimerade röntgensjuksköterskor och som student hos oss lär du dig både teoretisk och praktisk kunskap inom områden som strålningsfysik, medicin och omvårdnad med människan i centrum. Under utbildningen ingår det fältstudiedagar och/eller verksamhetsförlagd utbildning (VFU) där du får lära dig att utvärdera dina egna undersökningar och säkerställa att resultaten håller tillräckligt hög kvalitet. Praktisk färdighetsträning sker även på universitetet. Utbildningen leder både till en röntgensjuksköterskeexamen och en kandidatexamen och öppnar upp för fortsatta studier på avancerad nivå.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet + Matematik 2a / 2b / 2c, Naturkunskap 2, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Matematik B, Naturkunskap B, Samhällskunskap A.

Examen & Intyg

Kandidatexamen, Röntgensjuksköterskeexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00
Fax 019-33 02 38


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: