Visa studentum.se som: Mobil

Robotik och intelligenta system, magister-/masterprogram

Örebro universitet
Sammanfattning
Avancerad nivå (Magister- och Masterexamen)
Örebro
120 hp
Startdatum: Höst 2019 - Örebro
Antagningshistorik

Robotik och intelligenta system, magister-/masterprogram

Det internationella masterprogrammet i robotik och intelligenta system ger dig en examen i datateknik som ligger i framkanten av dagens utveckling inom AI och smarta robotar. Du får lära dig om metoder som självkörande bilar använder för att veta var de är, hur navigationen i din telefon hittar den bästa rutten, maskininlärning som datorer använder för att hitta mönster och lösa svåra problem, om de sensorer som robotar använder för att se världen och mycket mer.Programmets första år är uppbyggt kring temat "utveckla din egen robot". Från första dagen får du tillgång till en egen robot som du kommer att utrusta med fler och fler färdigheter under programmets olika kurser.Masterprogrammet är en del av Örebro universitets "Centre for Applied Autonomous Sensor Systems" (AASS)- en av Sveriges största akademiska forskargrupper inom robotik och intelligenta system. Vi är internationellt erkända för vår forskning inom fältet.Efter examen kan du arbeta med utveckling och forskning inom bland annat beslutssystem i industrin, självkörande fordon och servicerobotar i hemmet. Några exempel på företag där studenter fått anställning efter avslutade studier är ABB, MathWorks, DICE och Epiroc. Många har också fortsatt med doktorandstudier för en forskarkarriär.

Så ansöker du

Examen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng, med datavetenskap/datateknik som huvudområde och minst 15 högskolepoäng i matematik (analys och algebra). Dessutom krävs kunskaper motsvarande Engelska kurs 6 eller kurs B från gymnasieskolanellerExamen på grundnivå om minst 180 högskolepoäng, varav minst 30 högskolepoäng inom matematik (analys och algebra), samt minst 15 högskolepoäng inom datateknik/datavetenskap (som innehåller programmering). Dessutom krävs kunskaper motsvarande Engelska kurs 6 eller kurs B från gymnasieskolan.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00


Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner