Måltidsekologprogrammet
Örebro universitetMåltidsekologprogrammet
Måltidsekologprogrammet är för dig som vill arbeta med hållbarhetsfrågor från livsmedelsproduktion till måltid. Utbildningen förbereder dig för att vara med och hitta lösningar på de utmaningar kring miljöhot och klimatförändringar som exempelvis livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och restaurangbranschen står inför. Studenter som har läst programmet jobbar idag som till exempel miljö- och hållbarhetsstrateg, produktutvecklare, kvalitetsansvarig, inköpare av livsmedel och mat- och måltidskreatör. Flera av våra tidigare studenter har även startat egna företag efter avslutad examen. På Måltidsekologprogrammet lär du dig bland annat om: hållbar livsmedelsproduktionlivsmedel, näringsinnehåll och kvalitet miljögifter i matmatens miljö- och klimatpåverkanmänniskors attityder och åsikter om mat och måltidplanering och genomförande av säkra, hälsosamma och hållbara måltider livsmedelssystemets roll för att uppnå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030Under utbildningen får du chans att knyta kontakter med framtida arbetsgivare genom praktik, studiebesök, projektarbeten och ett årligt Måltidsekologiskt forum. Du har även stor möjlighet att läsa kurser eller göra fält- eller examensarbetet utomlands.Under programmets tre första terminer studerar du vid Campus Örebro med fokus på miljövetenskapliga studier av livsmedelsproduktion och produktkvalitet. Därefter läser du måltidskunskap och värdskap i den kreativa miljön på Campus Grythyttan.
Så ansöker du
Examen & Intyg
Örebro universitet
Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...
Hitta till utbildaren
Örebro universitet
Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner