Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Måltidsekologprogrammet

Örebro universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Örebro
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2020 - Örebro
Antagningshistorik

Måltidsekologprogrammet

Måltidsekologprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med frågor som rör mat, klimat, miljö och hållbarhet. Utbildningen till måltidsekolog vid Örebro universitet är unik eftersom den har utgångspunkt i hela livsmedelssystemet från globalt till lokalt, från gården till färdig måltid. Miljöhot och klimatförändringar ger oss nya utmaningar inom många branscher, framförallt för de som har att göra med livsmedel och vår livsmedelsförsörjning. Måltidsekologprogrammet ger dig kunskap för att förstå och vara med och lösa dessa utmaningar inom exempelvis livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och restaurangbranschen. Som utbildad måltidsekolog kan du bland annat jobba som hållbarhetstrateg, inköpare av varor till företag, livsmedelsinspektör, produktutvecklare, planerare av kommuners skolmat och upphandlare inom offentlig sektor. Flera av våra tidigare studenter har även startat egna företag efter avslutad examen.Måltidsekologprogrammet är en treårig utbildning som sträcker sig över många olika områden såsom ekologi, miljö, jordbruk, hållbar utveckling, hälsa, gastronomi, mikrobiologi och toxikologi. Under det första 1,5 året läser du vid Campus Örebro med fokus på miljövetenskapliga studier av livsmedelsproduktion och produktkvalitet. Resterande del av utbildningen är förlagd vid den kreativa miljön på Campus Grythyttan. Denna del av utbildningen ger dig kunskap om bland annat sinnesupplevelser av livsmedel och måltider, tillagningsmetoder, värdskap, planering och bedömning av måltider, livsmedelshygien samt livsmedelstekniker. De teoretiska studierna i utbildningen till måltidsekolog blandas med praktiska övningar. Dessutom får du under utbildningens gång chansen att knyta kontakter med framtida arbetsgivare genom en praktikperiod, studiebesök, projektarbeten och ett årligt Måltidsekologiskt Forum. Du har dessutom stor möjlighet att läsa kurser eller göra fält- eller examensarbetet utomlands. Studierna avslutas med ett examensarbete där du själv väljer inriktning mot miljövetenskap eller måltidskunskap och värdskap.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00
Fax 019-33 02 38


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: