Ämneslärarprogrammet, inriktning mot arbete i gymnasieskolan, Svenska, Historia

Örebro universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Örebro
300 hp
Studiemedelsberättigad
Antagningshistorik

Om utbildningen

Ämneslärarprogrammet, inriktning mot arbete i gymnasieskolan, Svenska, Historia, 300 hp

Lärarutbildningen vid Örebro universitet ger dig goda förutsättningar och kompetens att möta den förnyelse och förändring som sker i skolan. Utbildningen till ämneslärare sker i nära samverkan med skolor i regionen och du får goda möjligheter till såväl teoretisk som praktisk kunskap.

Är du intresserad av ämnena svenska och historia och vill föra ditt intresse vidare till elever i gymnasieskolan? Då är det här en utbildning för dig.

I programmet varvar du ämnesstudier i ämnena svenska och historia med verksamhetsförlagd utbildning och kurser i den utbildningsvetenskapliga kärnan. Svenska är ditt förstaämne som du läser till 120 hp och historia är ditt andraämne som du läser till 90 hp. Under utbildningen ska du göra två självständiga arbeten, ett på grundnivå och ett på avancerad nivå. Det självständiga arbetet på grundnivå gör du i ditt andraämne. Arbetet på avancerad nivå gör du i ditt förstaämne. I utbildningen ingår verksamhetsförlagd utbildning. Det innebär att utbildningen är förlagd till skolor. Här får du möjlighet att under handledning pröva rollen som lärare och att själv, på plats, studera skolverksamheten och lärarens arbete. Studierna i den utbildningsvetenskapliga kärnan breddar och fördjupar din pedagogiska kompetens. Det handlar till exempel om utveckling och lärande, sociala relationer och konflikthantering, om specialpedagogiska frågor och om bedömning och betygsättning.

Så ansöker du

Behörighet: Grundläggande behörighet samt En B, Hi A, Sh A (områdesbehörighet 6c).

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00
Fax 019-33 02 38

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner