Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Ämneslärarprogrammet, inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Musik, Musikproduktion och media

Örebro universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Örebro
300 hp
Studiemedelsberättigad

Ämneslärarprogrammet, inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Musik, Musikproduktion och media

Ämneslärarprogrammet, inriktning mot arbete i gymnasieskolan - Musik, Musikproduktion och media, 300 hp

Lärarutbildningen vid Örebro universitet ger dig goda förutsättningar och kompetens att möta den förnyelse och förändring som sker i skolan. Utbildningen till ämneslärare sker i nära samverkan med skolor i regionen och du får goda möjligheter till såväl teoretisk som praktisk kunskap.

Är du intresserad av musik och dessutom vill föra ditt intresse för musikproduktion och media vidare till elever i gymnasie- och kulturskolan? Då är det här en utbildning för dig.

I programmet varvas ämnesstudier i musik och en särskild fördjupning på Musikproduktion och media med verksamhetsförlagd utbildning och kurser i den utbildningsvetenskapliga kärnan. Ämnesstudierna i musik omfattar totalt 210 högskolepoäng. Under utbildningen ska du göra två självständiga arbeten, ett konstnärligt på grundnivå och ett inom musikpedagogik på avancerad nivå. I utbildningen ingår verksamhetsförlagd utbildning. Det innebär att utbildningen är förlagd till skolor. Här får du möjlighet att under handledning pröva rollen som musiklärare och att själv, på plats, studera skolverksamheten och lärarens arbete. Studierna i den utbildningsvetenskapliga kärnan breddar och fördjupar din pedagogiska kompetens. Det handlar till exempel om utveckling och lärande, sociala relationer och konflikthantering, om specialpedagogiska frågor och om bedömning och betygsättning.

Så ansöker du

Behörighet: Grundläggande behörighet samt En B, Sh A (områdesbehörighet 6c). Dessutom krävs godkänt färdighetsprov.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen med inriktning mot arbete i gymnasieskolan

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Örebro universitet

701 82 ÖREBRO

Tel: 019-30 30 00
Fax 019-33 02 38

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,1)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: