Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Arbetsmarknadsutbildning
Umeå
39 veckor
Heltid
Icke studiemedelsberättigad

GIS-Tekniker

JOBB FINNS, MEN PERSONAL SAKNAS!

Det råder en ständig efterfrågan på personal med kunskaper inom GIS. Utbildningen är yrkesinriktad med praktisk användning av inhämtad kunskap, vilket betyder att deltagarna är väl förberedda när de kommer ut i arbetslivet. När du har genomfört en godkänd utbildning utbildning kan du söka jobb hos många olika arbetsgivare.

Vår utbildning GIS-tekniker är uppbyggd på olika moduler och genomförs under 39 veckor. Du kommer befinna dig i klassrummet största tiden, men även vara ute på en arbetsplats under inte mindre än åtta veckor innan du är klar hos oss. 

STEG 1

Steg 1 är Test och Kartläggning vilket innebär att vi kartlägger och fastställer deltagarnas kunskaper för att säkerställa att ni kommer lyckas med att uppnå godkända resultat på utbildningen. Under denna två veckor långa period får ni som deltagare möjlighet att lära känna varandra och oss, den utbildande personalen, på ett individuellt plan. De positiva och trygga relationerna vi skapar under denna tid kommer ge oss förutsättningarna för ett gott samarbete och givande dialoger oss emellan under de fortsatta studierna. Utgångspunkten är alltid att du ska ha möjlighet att bli ditt bästa jag i din blivande roll som GIS-tekniker och uppnå ett så bra resultat som möjligt under utbildningen.

STEG 2

Steg 2, Basmodulen, är fyra veckor långt och förbereder dig väl inför steg 3. I Basmodulen ingår grundläggande IT-kunskaper, gruppdynamik, projektkunskap och en grund i GIS. Under detta steg hamnar ni i klassen på samma nivå och får en gemensam grund att stå på inför resten av utbildningen. Detta gör undervisningen effektiv och ger dig som deltagare möjligheten att få ut det största möjliga positiva resultat under din tid i arbetsmarknadsutbildningen.

STEG 3

Steg 3, Yrkesmodulen, fortlöper under 25 veckor. Här förvärvar du själva yrkeskunskaperna. Under dessa veckor kommer du att jobba med nio olika moduler som ger dig goda kunskaper i de världsledande GIS-programvarorna och du kommer lära dig hur man löser generella problem och frågeställningar med GIS som verktyg. Denna modul avslutas med ett projektarbete på fyra veckor där du får knyta ihop dina nya yrkeskunskaper.

STEG 4

Praktik

Ladda ned vårt informationsblad här!

För mer information om GIS-Tekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du söker till utbildningen genom att tala med din handläggare vid Arbetsförmedlingen. 

Rekommenderade egenskaper:

  • God datorvana och erfarenhet av internet och sociala medier.
  • Intresse för teknik, speciellt för det digitala området.
  • Har du en akademisk utbildning sedan tidigare, så kan det vara den kompletterande utbildningen för dig.

LIA- Lärande i arbete

STEG 4

Arbetsplatsförlagt Lärande (APL), är en praktikperiod på åtta veckor som ska genomföras ute på en arbetsplats. Meningen är att du ska delta i en verksamhet med en eller flera konkreta arbetsuppgifter som företaget behöver hjälp med. Detta ger dig både rejält med arbetsträning och en mycket god start på ett kontaktnät för den nya yrkesinriktningen. Detta är ett fantastiskt sätt för dig att få en koppling mellan utbildningen och verkligheten; nu får du äntligen testa dina nya kunskaper på riktigt och du får erfarenhet av att arbeta med GIS i en skarp miljö. Det finns redan ett antal möjliga arbetsgivare och APL-mottagare i hela Sverige.

Ocellus Information Systems AB

OCELLUS Information Systems AB startade 1996. Företaget började tidigt med konsulttjänster och applikationsutveckling. Utbildningssidan växte sig med tiden allt starkare i och med att GIS-användandet i landet ökade och det fanns ett växande behov av grundläggande kunskaper inom GIS i...


Läs mer om Ocellus Information Systems AB och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: GIS-Tekniker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Beställ information

För att få mer information om GIS-Tekniker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.