Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling

i Oskarshamn (+ 9 orter)
Få mer information om skolan 👍

Om skolan

Nova - Utbildning

En kreativ kunskapsmiljö som arbetar för regionens utveckling

Nova Utbildning, FoU & Affärsutveckling erbjuder möjlighet till att studera längre och kortare YH-utbildningar, högskoleutbildningar och uppdragsutbildningar på heltid, deltid eller på distans. Utbildningarna tas fram i samarbete med näringslivet och utifrån behov. Novas uppdrag är att bidra till hållbar regional tillväxt och ökad konkurrenskraft inom näringsliv och offentlig sektor för att trygga och öka sysselsättningen.

Regional utveckling är en del av Oskarshamns kommuns strategi för att skapa fler arbetstillfällen och en hållbar livsmiljö.

Nova är en samarbetsplattform som arbetar i gränssnittet mellan akademi, näringsliv och offentlig verksamhet samt mot allmänheten.

Distansundervisning

Många av våra utbildningar och kurser har ett distansupplägg där vi använder olika typer av distansteknik och studieplattformar. Exempel på studieplattformar så kallade virtuella klassrum är Fronter, MyMoodle och Canvas, vilket ger möjlighet till flexibla studier. Exempel på andra webbaserade distansverktyg som används i flertalet av våra utbildningar är Zoom och Teams.

Ortbeskrivning

Välkommen till en av landets absolut vackraste kuststräckor. Vår skärgård, med sina 5 429 öar, gör Oskarshamn till Sveriges fjärde örikaste kommun. Den mest mytomspunna ön av dem alla är Blå Jungfrun, eller Blåkulla som den även kallas.  Vårt läge vid Smålandskusten erbjuder inte bara en storslagen och vacker skärgårdsnatur. Med såväl stora arbetsgivare inom industri och teknik, som Scania och OKG,  som drivna entreprenörer och småföretagare, erbjuder Oskarshamn ett välmående näringsliv och spännande utbildningsmöjligheter.  Idag har vi industri, forskning och innovationer som når hela världen. Med vår kärntekniska verksamhet och tunga tillverkningsindustri har vi tagit rollen som hela Kalmarsundsregionens ekonomiska tillväxtmotor. Arbetslösheten är låg, vilket ger stora chanser att hitta drömjobbet, oavsett kompetens. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt.

Vill du veta mer om Oskarshamn? Hos www.attraktivaoskarshamn.com hittar du mer information.


För mer information om Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling

Utbildningar

YH-utbildning
Fastighet / VVS
VVS Utbildningsform Längd Ort
VVS-ingenjör Distans med träffar Flera orter (3)
Teknik
Drifttekniker / Processoperatör Distans med träffar 80 veckor Flera orter (3)
Produktionsledning
Produktionsteknik Distans med träffar 2,5 år Flera orter (2)
Vård / Omsorg
Funktionsnedsättning
Stödpedagog inom funktionshinderområdet Distans med träffar Flera orter (3)
Specialistundersköterska
Specialistundersköterska inom vård och omsorg av äldre Distans med träffar 80 veckor Flera orter (4)
Tandvård
Tandsköterska Distans med träffar 1,5 år Flera orter (2)
Enskilda kurser (YH)
Teknik
Välfärdsteknik inom vård och omsorg Distans 20 veckor Distans

Varför välja Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling?

Vi bygger en trygg och framgångsrik verksamhet och gemenskap genom öppen samverkan och nätverk. Vår organisationskultur präglas i hög grad av delaktighet, engagemang och kvalitetsmedvetenhet. Våra studerande, samarbetspartners och övriga kontakter är i fokus. Vi har ett tillåtande klimat och ett möjlighetsbaserat tänkande och tillvaratar varandras kompetenser.



Videoreportage

Nova - Utbildning, FoU & Affärsutveckling Facebook

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling

Varvsgatan 15
572 57 Oskarshamn


Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
5/5
David Nilsson
23 okt 2021
Bra utbildning

Läser ju nu min utbildning på Nova. En mycket bra utbildning med bra föreläsare som ger bra feedback. Intressanta ämnen som ger en fördjupad kunskap som man har nytta av i arbet...

Visa mer
5/5
Sophia
30 okt 2020
Jättebra utbildning

Den bästa utbildningen jag läst! Jag har läst två specialistutbildningar tidigare inom akutsjukvård och ambulans, men denna är absolut bäst. Riktigt bra föreläsare och lärare. T...

Visa mer
5/5
Brasilianska
02 apr 2019
Tandsköterske utbildning

Tycker att det har varit en väldigt omfattande utbildning. Har fått lära mig massor på kort tid. Ett och ett halvt år har gått väldigt fort. Och har fått nya vänner genom utbild...

Visa mer

Varför välja Nova – Utbildning FoU och Affärsutveckling?

Vi bygger en trygg och framgångsrik verksamhet och gemenskap genom öppen samverkan och nätverk. Vår organisationskultur präglas i hög grad av delaktighet, engagemang och kvalitetsmedvetenhet. Våra studerande, samarbetspartners och övriga kontakter är i fokus. Vi har ett tillåtande klimat och ett möjlighetsbaserat tänkande och tillvaratar varandras kompetenser.



Highlights