Visa studentum.se som: Mobil

Medicinsk Fotterapeut - distans med Örnsköldsvik som samlingsort

Norrlands Yrkeshögskola
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Medicinsk fotterapi är att besitta kunskap om fotens anatomi, fysiologi och biomekanik. En fotterapeut arbetar med hela människan, allt från att vårda fötterna till specifika problem, informera om egenvård samt hitta orsak och verkan till problem som uppstått. I yrket ingår också avlastningar, sulor och inlägg.

Alla behöver sköta sina fötter! Vissa grupper är det speciellt viktigt för och dessa är äldre personer, diabetiker, reumatiker, psoriasispatienter, sjuka och handikappade.

Yrket ger goda chanser till arbete eller förutsättning att starta eget.

Distansutbildning
Utbildningen är upplagd som distansstudier under 1,5 år och kommer att ha sin bas i Örnsköldsvik där studerandegruppen ses vid ca 10 st tillfällen under studietiden.

Ta chansen och påbörja dina studier nu!

För mer information om Medicinsk Fotterapeut - distans med Örnsköldsvik som samlingsort, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

LiA (Lärande i Arbetslivet)

En tredjedel av studietiden är arbetsplatsförlagd i form av lärande i arbete (LiA). Denna period tillbringar du på ett företag eller en organisation. LiA har visat sig vara en mycket effektiv väg till arbete där du som student får tillämpa dina teoretiska kunskaper och skapa värdefulla kontaktvägar.

Kursplan

Kurs / Poäng

Examensarbete, 15 YH poäng

Företagsekonomi, 15 YH poäng

Grundläggande fotterapi, 60 YH poäng

Lärande i arbete 1, 20 YH poäng

Lärande i arbete 2, 30 YH poäng

Medicinsk fotterapi, 85 YH poäng

Tillämpad fotterapi, 60 YH poäng

Kommunikation och bemötande, 15 YH poäng

Total utbildningspoäng - 300 YH poäng

Så ansöker du

Gör din ansökan via nyhs.se

Behörighet

Grundläggande behörighet för Yh-utbildning har den som har slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan eller från gymnasial vuxenutbildning med lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng, eller har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven ovan. Behörighet kan också bestå av svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av att någon annan omständighet ger förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskild behörighet:

Kurserna nedan från Vård- och omsorgsprogrammet eller dokumenterade motsvarande kunskaper i:

Medicin 1 
Psykologi 1
Vård- och omsorgsarbete 1 
Vård- och omsorgsarbete 2 

Examen & Intyg

När du fullföljt utbildningen får du en Yrkeshögskoleexamen. Du erhåller ett examensbevis, ett betygsdokument som visar dina betyg i samtliga kurser.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Norrlands Yrkeshögskola

Välkommen till Norrlands Yrkeshögskola!

Om du ha vill ha ett utvecklande och utmanande yrke med varierande arbetsuppgifter inom en mängd olika branscher är Norrlands Yrkeshögskoleutbildningar rätt för dig! Utbildningarna ger dig den kvalificerade kunskap du behöver för att ha en god grund inför ditt...


Läs mer om Norrlands Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Medicinsk Fotterapeut - distans med Örnsköldsvik som samlingsort

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Norrlands Yrkeshögskola

Skolgatan 52
903 27 Umeå


Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Medicinsk Fotterapeut - distans med Örnsköldsvik som samlingsort från Norrlands Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter: