Enskilda kurser (YH)

Yrkesvalidering i praktiken

Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
8 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Yrkesvalidering i praktiken

Kursen Yrkesvalidering i praktiken, 20 YH-poäng, är en yrkeshögskolekurs (YH) på halvfart under 8 veckor.

Ökad kunskap om validering som metod och verktyg för att jämföra kvalifikationer från studier och arbetsliv, både nationellt och internationellt, är en pusselbit i strävan att nå social och ekonomisk hållbar utveckling. Validering ger nytta för såväl individer som arbetsgivare, utbildningsanordnare och samhället i stort. I kursen ges praktiska exempel på hur man kan jämföra kunskaper och meriter från studier och arbetsliv, både nationellt och internationellt. De studerande får förståelse för innebörden i begreppen kunskap, färdighet, kompetens, reell kompetens, formellt lärande, icke-formellt lärande och informellt lärande. Kursen ger även kunskap om modeller för kvalitet i validering. 

Kursen riktar sig främst till dig som arbetar med HR, omställning, matchning, kartläggning, validering, studie-/yrkesvägledning, karriärvägledning eller närliggande yrkesområden. Kunskapen och kompetensen är viktig för yrkesroller i branschen, såsom designers, inköpare, kvalitets- och hållbarhetsansvariga, sourcing, ledningsgrupp.

Kursen är speciellt utformad för att stödja yrkesverksamma personer och ger en flexibilitet att genomföra studier som passar individen själv, för att också möjliggöra att kunna arbeta parallellt. 

För mer information om Yrkesvalidering i praktiken, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörig att söka är du som har grundläggande behörighet eller reell kompetens dessutom ska du ha yrkeserfarenhet från HR, omställning, matchning, kartläggning, validering, studie-/yrkesvägledning, karriärvägledning eller närliggande yrkesområden motsvarande minst ett år på heltid. Vid fler sökande än antalet utbildningsplatser kommer vi tillämpa vår urvalsprocess.

Upplägg

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i vår utbildningsmetod, och all undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område.

Kursen har teoretiska, digitala föreläsningar som även innehåller formativa övningsmoment i form av självskattande quiz. Kursen innehåller LCA som tydliggörs pedagogiskt av sakkunniga föreläsare. Workshops, panelsamtal och diskussionsgrupper med föreläsare och övriga studerande skapar förutsättningar för fördjupad kunskap och förstärkta färdigheter och kompetens inom området. Kursen avslutas med kunskapsavstämning i form av digital tentamen som är betygsgrundande.

Kursinnehåll

Validering i praktiken , 20p

Kursen ge dig grunderna i affärsverksamhet med tyngdpunkt i yrkesrollen. Efter genomförd kurs har du kunskap i principer, metoder och verktyg so används i olika affärsmodeller samt grundläggande kunskaper i ett företags ekonomi, strategi, ledning och marknadsföring. Då e-handeln är en allt viktigare del i branschen ger kursen grundläggande kunskap om textil e-handel. Vilka möjligheter en e-handelsplattform ger och vilka krav den ställer på sälj- och inköpsprocesser. 

Kursens mål

Sammanfattningsvis kommer du efter avslutad kurs besitta de kunskaper och färdigheter som behövs för att tillämpa validering som en strukturerad bedömning och värdering av en individs kunskaper och kompetenser. Du kommet att ha insikt i hur validering ger nytta för enskilda individer men också för arbetsgivare, utbildningsanordnare och samhället i stort.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Yrkesvalidering i praktiken

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nordiska Textilakademin
Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – designer och inköpare. Sedan förra året har vi dessutom ett nytt YH-program: Textiltekniker/Processoperatör för dig som gillar produktion och maskinkunskap. Kursinnehållet...

Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Highlights