Visa studentum.se som: Mobil

Kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion

Nordiska Textilakademin
Sammanfattning
YH-utbildning
Borås
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Borås

Kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion

Om du brinner för miljö och hållbarhet är det här en karriärväg för dig!

Detta är YH-utbildningen för dig som vill utveckla textila företags produktions- och kvalitetsfunktioner och miljöarbete. Du får kunskaper som ger överblick över de faktorer som påverkar den textila värdekedjans system, om tillverknings- och kvalitetsprocesser, om förutsättningar och om cirkulära arbetssätt i textil handel. Du lär dig även om hur produktens hållbarhet påverkas av den textila värdekedjans komponenter, system och flöden.

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i Nordiska Textilakademins utbildningsmetod. All undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område. Undervisningen präglas av direkt koppling mellan teori och praktik. Du kommer under utbildningen att arbeta med verkliga uppdrag och kunder, detta ger dig en bred kompetens och hög anställningsbarhet. För att få praktisk erfarenhet och för att utveckla och fördjupa dina specifika kompetenser är 1/4 av utbildningen arbetsplatsförlagd praktik/lärande i arbete (LIA).

När du studerar hos oss på Nordiska Textilakademin får du möjlighet att åka på produktions-, mäss- och trendresor i Europa där du själv får möjlighet att styra delar av innehållet utifrån en studerandebudget.

Engagemang

Studier hos Nordiska Textilakademin är ett åtagande som innehåller hårt arbete och full satsning. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden.

För mer information om Kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Utbildningen är 2-årig och bedrivs på heltid. Vår bas i allt vi gör finns i Textile Fashion Center i Borås. 

Kurserna är huvudsakligen på svenska, men fackuttryck och termer på engelska förekommer då engelska är det vedertagna branschspråket.

Undervisningen är inriktad på tillämpning och är utformad så att de studerande utvecklar de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för yrket, samt ett interaktivt problemlösande arbetssätt där lärares och branschens kunskap tillsammans med teoretiska perspektiv och studenternas egna erfarenheter samlas till ett entreprenöriellt tänkande. Arbetssätt och arbetsformer som används är föreläsningar, seminarier, workshops, självstudier, grupp- och individuella arbeten, helklass- och individuell undervisning och handledning.

Så ansöker du

Behörig att söka är du som har grundläggande behörighet, med godkända betyg i Matte 1A, Svenska 1 och Engelska 5 eller arbetslivserfarenhet (reell kompetens). Vid fler sökande än platser tillämpar vi vår urvalsprocess där fler delmoment blir meriterande, bl.a. muntlig presentation och yrkeserfarenhet.

Kursinnehåll

Kursöversikt, 400p:

 • Affärs- och produktionsengelska               
 • Affärskunskap
 • Examensarbete                               
 • Hållbar design och produktutvecklingsprocess
 • Hållbar utveckling
 • Kommunikation
 • LIA – lärande i arbete
 • Produktionsprocesser
 • Produktprocess och livscykelanalys (LCA)
 • Programvaror i branschen
 • Textil materiallära
 • Textila kvalitetsprocesser
 • Textila produktionsprocesser

Kostnader

YH-utbildningen är avgiftsfri för dig som student. Kostnader för studielitteratur och övrigt arbetsmaterial tillkommer, som för de flesta eftergymnasiala utbildningar. 
Utbildningen ger rätt till studiestöd från CSN. 

Efter examen

Efter avslutad utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen, och erhåller ett examensbevis.

Möjliga yrkesroller är:

 • Miljö-och hållbarhetsarbete inom textila företag
 • Kvalitetstekniker, textil produktion
 • Kvalitetskoordinator, textil produktion
 • Produktionstekniker, textil produktion
 • Produktionsutvecklare, textil produktion

Nordiska Textilakademin

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – från design till sälj och inköp. Kursinnehållet är direkt anpassat till arbetsmarknadens och näringslivets behov, med ett praktiskt fokus där...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Nordiska Textilakademin Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kvalitets- och produktionsutvecklare inom textil/mode/funktion från Nordiska Textilakademin, fyll i följande uppgifter: