Visa studentum.se som: Mobil

Grafisk design

Nordiska Textilakademin
Sammanfattning
Kurser
Distans
Distans
20 veckor
Deltid, distans
13 500 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Distans
13 500 SEK
2022-09-13

Distans
13 500 SEK
2022-10-04

Distans
13 500 SEK
2022-11-08

Distans
13 500 SEK
2022-12-06

Grafisk design

Plugga grafisk design på distans!

Nordiska Textilakademin erbjuder denna kurs för dig som vill lära dig mer om grafisk design. Kursen fokuserar på de analyser och formgivningsaspekter som är en del av grafisk design. Du får arbeta med grafisk formgivning, typografi, form, färg och layout, samt med inspiration, trend, den kreativa processen och det kreativa flödet.

Kursen passar dig som...

…har ett brinnande intresse för grafisk formgivning! Denna kurs passar dig oavsett om du är nyfiken på designbranschen men saknar erfarenhet, eller redan är ute i arbetslivet och behöver fortbilda dig inom just grafisk design.

Kursledare

Våra kursledare arbetar i branschen, så de har gedigna kunskaper och aktuella erfarenheter av grafisk design. Kursledaren kommer att ge dig feedback på alla arbetsmoment och finns tillgänglig för frågor och funderingar.

Språk

Kursen ges på svenska. Facktermer och uttryck på engelska förekommer.

För mer information om Grafisk design, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Upplägg

Denna utbildning är en grundkurs i grafisk design. Du behöver en dator med internetuppkoppling för att skicka in dina arbetsuppgifter samt för kommunikation med kursledare och utbildningskoordinator.
Kursen löper under 20 veckor och består av 6 kursbrev. Du arbetar med ett kursbrev under 2 veckor. Var tredje vecka får du instuderingsmaterial och arbetsuppgifter. Din kursledare förser dig med din individuella kursplan baserat på ditt valda kursstartsdatum. 

Fokus på analys och formgivning

Denna kurs fokuserar på de analyser och formgivningsaspekter som är en del av grafisk design. Det går utmärkt att kombinera Grafisk Design med utbildning inom programvaror. Du som vill lära dig mer eller känner att du saknar kunskaper inom digitala verktygsprogram, kan till exempel kombinera kursen med vår utbildning i Illustrator.

Arbetsinsats

Kursen är på ca 20% vilket gör att du samtidigt kan jobba eller studera, men beräkna att du behöver avsätta minst 5 h / vecka till din lärandeprocess för att du ska nå ett tillfredsställande slutresultat i kursen. Tiden varierar givetvis beroende på ambitionsnivå och förkunskaper.

Förkunskaper

Det finns inga krav på förkunskaper eller erfarenhet av programvara, kursens innehåll bygger på att du ska kunna utföra alla uppgifter för hand. Har du programvaror som du vill använda går det givetvis bra.

Kursöversikt

Kursens huvudmoment är:

  • Kommunikation
  • Inspiration
  • Trend
  • Designprocess
  • Branding
  • Koncept
  • Sortimentsplanering

Kostnader

13 500:- inkl. moms.

Efter utbildningen

Efter genomgången distansutbildning ska du kunna hantera grundläggande begrepp och uttrycksmedel och kunna arbeta effektivt med grafisk kommunikation. Efter genomförd kurs får du diplom som intyg för avslutad kurs.

Fortsatta studier

Distanskurserna som presenteras i vårt utbud är alla möjliga att kombinera, och tillsammans med dina egna kunskaper och erfarenheter skapas möjligheter för yrkesmässig fördjupning inom branschen. 

Nordiska Textilakademin

Yrkesutbildningar - en språngbräda ut i arbetslivet!

Nordiska Textilakademin bedriver yrkes- och yrkeshögskoleutbildningar (YH) som förser textilbranschen med kompetent arbetskraft. Våra yrkesutbildningar med inriktning på textilbranschen – från design till sälj och inköp samt kvalitets- och produktionsutveckling. I år har vi också en ny YH-utbildningen till Textiltekniker/Processoperatör...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Nordiska Textilakademin Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Grafisk design

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

rebecka
superbra och värd distanskurs
ulrika
kursen över lag var bra på väldigt enkel nivå oavsett förkunskaper. jag saknade kontakt med andra kursdeltagare för utbyte av idéer och produkter under processerna. kursen hade kunnat löpa på utan en veckas uppehåll mellan varje kursbrev. det blev ett avbrott för mig varje gång. saknade också värderande feedback. jag förstår fortfarande in...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 8 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grafisk design från Nordiska Textilakademin, fyll i följande uppgifter: