Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Kvalitets- och produktionsutvecklare

Nordiska Textilakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Borås
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Kvalitets- och produktionsutvecklare

Den här utbildningen passar dig som vill utveckla företags produktions- och kvalitetsfunktioner och miljöarbete. Om du brinner för miljö och utvecklingsarbete är det här en karriärväg för dig!

Du får specialiserade kunskaper som ger en överblick över de faktorer som påverkar den textila värdekedjans komponenter och system, om tillverknings- och kvalitetsprocesser, om förutsättningar och arbetssätt i textil handel. Du lär dig också att göra relevanta produktbedömningar utifrån material och materialblandningar, och hur produktens hållbarhet påverkas av den textila värdekedjans komponenter, system och flöden. 

Utbildningen ger dig möjlighet till ett spännande och utvecklande arbetsliv både i Sverige och utomlands. De yrkesroller som utbildningen kan ge i framtiden kommer att tillhöra nyckelrollerna i konfektionsbranschen då kvalitet, cirkularitet och hållbarhet är modebranschens stora framtidsfrågor och grundfundament.

Många av de svenska företagens textila produktion är idag förlagd i bland annat Asien. För våra inhemska företag är det därför viktigt att ha tillgång till kompetenta människor som kan upprätta kvalitetskrav och se till att dessa följs även om produktionen sker på andra sidan jordklotet. I detta arbete har kvalitets- och produktionsutvecklingen en nyckelroll. Utbildningen ger dig bland annat kompetens att utveckla ett företags kvalitetsarbete, genomföra förbättringsåtgärder på produkten och produktionskvalitén samt fungera som rådgivare i kedjan från design till konsument.

Utbildningen har praktiskt fokus där teori varvas med praktisk kunskap i syfte att få fram anställningsbara kvalitetstekniker som redan från dag 1 kan göra skillnad hos sin arbetsgivare. Kombinationen av teoretiskt lärande och möjligheten att praktiskt prova dina kunskaper inom LIA (Lärande i arbete) ger dig stora konkurrensfördelar på vägen mot ditt arbete. Genom Nordiska Textilakademins stora nätverk inom branschen har du dessutom unika möjligheter att bygga ett starkt kontaktnät för framtiden.

I utbildningen till Kvalitets- och produktionsutvecklare har du möjlighet att genomföra ditt examensarbete på plats i de producerande länderna och därmed optimera din praktiska erfarenhet. Utbildningen ger en unik chans till en fantastisk och spännande karriär i branschen. 

Samarbetet med näringslivet är fundamentet i Nordiska Textilakademins utbildningsmetod.
All undervisning sker av lärare som själva arbetar i branschen, var och en specialist inom sitt område.
Undervisningen präglas av direkt koppling mellan teori och praktik.

Under studietiden finns även möjlighet att göra mäss- och trendresor till exempelvis Stockholm, Köpenhamn, Paris, München, London och Berlin.

Upplägg

Utbildningen är 2-årig och är bunden på heltid i våra lokaler i Textile Fashion Center i Borås. Kurserna är huvudsakligen på svenska, men fackuttryck och termer på engelska förekommer då engelska är det vedertagna branschspråket. 

Engagemang

Studier hos Nordiska Textilakademin är ett åtagande som innehåller hårt arbete och full satsning. Utbildningarna är heltidsstudier och kräver stort engagemang och hög närvaro. Att studierna fullgörs enligt utbildningsplanen är också ett krav för att få studiemedel från CSN under utbildningstiden. 

För mer information om Kvalitets- och produktionsutvecklare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Behörig att söka är du som har svensk gymnasiekompetens, med godkända betyg i Matte 1A, Svenska 1 och Engelska 5 eller arbetslivserfarenhet (reell kompetens). Vid fler sökande än antalet utbildningsplatser kommer vi tillämpa vår urvalsprocess.

Ämnen vid utbildningen Kvalitets- och produktionsutvecklare

OBLIGATORISKA KURSER

 • Affärs- och produktionsengelska                    
 • Affärskunskap     
 • Examensarbete                                              
 • Hållbar design och produktionsutvecklingsprocess                                                   
 • Hållbar utveckling                                              
 • Kommunikation                                                  
 • LIA - lärande i arbete                                         
 • Produktionsprocesser                                    
 • Produktprocess och livscykelanalys (LCA)      
 • Programvaror i branschen                                
 • Textil materiallära                                     
 • Textila kvalitetsprocesser
 • Textila produktionsprocesser

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får Du en Yrkeshögskoleexamen, och erhåller ett examensbevis.

Kostnader

YH-utbildningen är avgiftsfri för Dig som student. Kostnader för studielitteratur och övrigt arbetsmaterial tillkommer, som för de flesta eftergymnasiala utbildningar. 
Utbildningen ger rätt till studiestöd från CSN. 

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin

Nordiska Textilakademin - textil- och designutbildningar som ger jobb!

  I fantastiska lokaler i Textile Fashion Center i Borås, arbetar Nordiska Textilakademin i nära samarbete den svenska textilbranschen. Vårt uppdrag är att öka lönsamheten och  kompetensen hos svenska textilföretag genom samarbete, rådgivning och utbildning. Nordiska Textilakademin bedriver utbildningar inom...


Läs mer om Nordiska Textilakademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kvalitets- och produktionsutvecklare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nordiska Textilakademin

Skaraborgsvägen 3A
506 30 Borås

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Kvalitets- och produktionsutvecklare från Nordiska Textilakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: