Delta i vår undersökning om utbildning och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Komvux- & vuxenutbildning

Hundskötare

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen, i Uddetorp (+2 orter)
Längd
50 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
50 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Vill du veta mer?

Om utbildningen

hundskötare

Utbilda dig till Hundskötare

Vill du jobba du inom hundbranschen med fördjupad kunskap och utveckling inom både hundämnet och i kundbemötande och service? Utbildningen Hundskötare har fokus på hundkunskap, träning av hund samt servicekunskap.

Under utbildningen kommer du att få kunskap om lagar och regler relevanta för hundverksamhet. Du lär dig skötsel av anläggningar, hygien och smittspridning, hundhantering och förståelse för hundars beteenden och livsmiljö. I utbildningen ingår grundläggande skötsel och träning av hundar. Du kommer få verktyg för att kunna analysera olika hundindivider och få en fördjupad förståelse för hundars inlärning. Vi går igenom produktkunskap och du lär dig om foder och näringsämnen. Utbildningen ger dig också kunskap om kundbemötande, konsumentlagar, säljetik samt olika betalningssätt och betalningsformer.

Varför välja Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Skolan har nöjd-kund-garanti

Så ansöker du

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kommer att ha undervisning på våra anläggningar Uddetorp i Skara och Sötåsen i Töreboda. Under utbildningen kan det även förekomma studiebesök. 

Examen & Intyg

Utbildningen ges som semidistansutbildning i 50% studietakt med åtta platsbundna träffar om vardera två-tre sammanhängande heldagar fördelat under utbildningstiden. Utbildningen omfattar 500 poäng vilket innebär 50 veckor och 15% av utbildningen består av arbetsplatsförlagt lärande (APL, praktik). 

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten och jobbar löpande med hemuppgifter mellan träffarna.

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen
Uddetorp 1
532 96 Skara

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...

Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Highlights