Komvux- & vuxenutbildning

Handelsträdgård - Lärling

Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Vill du veta mer?

Om utbildningen

handelsträdgård

En lärlingsutbildning för dig som är intresserad av trädgård och handel!

Vill du ha ett varierande serviceyrke i trädgårdsbutik och kunna arbeta utomhus i plantskola och med uppdragsarbeten hos kunder? Handelsträdgård – Lärling är en yrkesutbildning som ger dig en god grund med både trädgårds- och floristkunskap. Du får genom lärlingsformatet en nära relation med branschen och blir en del av personalen med god möjlighet till mängdträning.

Handelsträdgård Lärling är en utbildning där du till största utbildningstiden är på en eller flera arbetsplatser och tränas in i yrket i direkt anslutning till kunder på en handelsträdgård, Garden center, Blomsterbutik. En sammansatt utbildning för att ge dig förutsättningar att på bästa sätt ge trädgårdens kunder god service. Utifrån säsongens skiftningar lär du dig möta kunder och hjälpa dem med växtförslag till trädgården, råd inom odling och beskärning. Du lär dig binda härliga buketter av odlade snittblommor, plantera och skapa blomstergrupper samt dekorationer av fräscha snittblommor. Binderier för olika tillfällen som begravningsbinderier och säsongsbetonade arbeten. Du lär dig ett brett växtsortiment där du också får träna dig i identifiering, skötsel och förökning av trädgårdsväxter. Du lär dig skapa funktionella och estetiska miljöer i trädgården. Du är med och odlar och driver upp säsongsblommor och snittblommor för skörd till floristiska arbeten. Där lär du dig även jordbearbetning, jordblandningar, bevattning och gödsling. Under kursen beskärning och trädvård lär du dig grunderna inom beskärning av fruktträd, häckar och buskar.

Varför välja Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen?

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Skolan har nöjd-kund-garanti

Upplägg

Utbildningen ges som Lärlingsutbildning i 100% studietakt med sex till sju platsbundna träffar om vardera tre till fyra sammanhängande heldagar fördelat under utbildningstiden. Utbildningen omfattar 800 poäng vilket innebär 40 veckor och 70% av utbildningen består av arbetsförlagt lärande (APL, praktik).

Som studerande kommer du under hela utbildningen att arbeta i vår digitala utbildningsplattform It´s Learning. Du behöver ha tillgång till en dator (ej surfplatta) och internetuppkoppling för att delta. Vi ses i digitala möten med föreläsningar och workshops. Vi jobbar löpande med kursuppgifter mellan träffarna och under APL. Utbildningen innehåller schemalagda studiedagar.

Kursinnehåll

Kurser- 800 poäng

  • Florist 1 (HAVFLO01)
  • Hantverk introduktion (HAVHAV0)
  • Beskärning och trädvård (SKÖBEK0)
  • Trädgårdsodling (TRRTRA0)
  • Växtkunskap 1 (VÄXVÄX01)
  • Växtkunskap 2 (VÄXVÄX02)

Så ansöker du

Du ska ha minst grundskola eller motsvarande med lägst betyget godkänd i svenska/svenska som andraspråk samt matematik.

Antagning sker till Vuxenutbildningscentrum Uddetorp. Du som studerande kan välja att ha din APL i närområdet till din hemort och undervisning sker på vår anläggning Uddetorp i Skara. Det kan även förekomma studiebesök på odlingar, trädgårdsanläggningar, parker handelsträdgårdar i närområdet.

Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen
Uddetorp 1
532 96 Skara

Yrkesvux, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen

Vill du jobba inom de gröna näringarna och bli anställningsbar direkt efter utbildningen? Våra vuxenutbildningar inom djur, lantbruk, skog och trädgård är framtagna efter näringens behov och våra studerande är därför eftertraktade på arbetsmarknaden. Vi erbjuder utbildning på distans i stor...

Läs mer om Vuxenutbildningen, Naturbruksförvaltningen Västra Götalandsregionen och visa alla utbildningar.

Highlights