YH-utbildning

Hovslagare kvalificerad tilläggsutbildning

Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS), i Skara (+1 orter)
Längd
1 år (200 Yh-poäng) distans
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Längd
1 år (200 Yh-poäng) distans
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Vill du veta mer?

Om utbildningen

Hovslagare

Jobbar du redan som hovslagare och vill kunna ansöka till Jordbruksverket om en godkänd behörighet?

Ta nästa steg med vår kvalificerade tilläggsutbildning och fördjupa din hovslagarkompetens!

Den kvalificerade tilläggsutbildningen för yrkesverksamma hovslagare är en vidareutbildning som ska leda till att du kan bredda och fördjupa din egen kompetens inom yrket. Utbildningen leder också till att du ska kunna ansöka till jordbruksverket om en godkänd behörighet för hovslagare och därvid ha kunskaper och kompetenser för att arbeta inom yrkesgruppen djurhälsopersonal.

Utbildningens innehåll baseras på vetenskap och väl beprövad erfarenhet och samverkan sker med veterinärer med spetskompetens inom hovrelaterade områden, biomekanik, anatomi, fysiologi, hovsjukvård med mera.

Varför välja Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)?

Behov på

arbetsmarknaden

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Utbildningens upplägg

Utbildningens upplägg är baserat på att du som yrkesverksam hovslagare ska kunna kombinera det egna företagandet med kompetens-utveckling. Undervisningen sker både på plats i skolan och ute i externa stallar samt i din egen verksamhet. Den externa undervisningen ger en utveckling av det egna nätverket. Du får möjlighet att arbeta och studera den högpresterande hästen i dess rätta miljö. Du får arbeta med professionella hästmänniskor och ta del av deras erfarenhet och kunskap där vikten av god hovvård står i centrum.

Förkunskaper

Särskilda förkunskaper

  • Genomgången grundutbildning godkänd av Jordbruksverket alternativt motsvarande påvisbar kompetens (t ex minst 5 års yrkesarbete på heltid som hovslagare, anställd eller som egen företagare
  • 6 månaders yrkeserfarenhet på heltid/12 månader på deltid efter avslutad grundutbildning alternativt motsvarande påvisbar kompetens. Ska styrkas genom t ex F-skattsedel eller anställningsintyg.

Kursinnehåll

  • Balansering och korrigering
  • Examensarbete
  • Fysiologisk skoning fördjupning
  • Fölkorrigering
  • Hovreparationer och hovsjukdomar
  • Smittskydd och lagstiftning
Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS)
Naturbruksskolan Uddetorp/BYS Uddetorp 1
532 96 Skara

Studera på Biologiska yrkeshögskolan - få ett yrke för framtiden!

Bli en spjutspets inom den gröna näringen och få ett yrke för framtiden! Vi erbjuder yrkeshögskoleutbildningar inom lantbruk, djur, skog och teknik. Våra utbildningar verkar i nära samarbete med bransch, företag och organisationer inom de gröna näringarna. Detta är en...

Läs mer om Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) och visa alla utbildningar.

Highlights