Visa studentum.se som: Mobil

E-handelslogistiker

Nässjöakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Nässjö
2 år
Heltid
CSN-berättigad

E-handelslogistiker

Stdera till e-handelslogistiker

Som E-handelslogistiker har du en viktig roll med att samordna, utveckla och optimera företagens arbete med den digitala plattformen som en e-handel. Du jobbar med den digitala infrastrukturen och är länken mellan olika avdelningar på företaget för att och stärka den digitala positionen och genomföra förändringsarbeten.

Utbildningens innehåll

Under utbildningen får du kunskaper och kompetens i kommunikation, logistik och infrastruktur. Du kommer kunna samla in, analysera, rapportera och agera på digital data för att öka företagets trafik på webben och skapa mer försäljning och lönsamhet.

Yrkeshögskoleutbildningen innebär också att du bl.a. får kompetens för att kunna ta fram strategiska beslutstöd utifrån ekonomi, logistik och innovation. Att kunna affärsutveckla företagets omni-kanal strategi är också en viktig del i yrket. Det innebär att man bygger både fysiska butiker och digitala webbplatser där utbudet överensstämmer med varandra och att försäljningskanalerna är koordinerade med ett gemensamt mål.

Utbildningens upplägg

Utbildningen är tvåårig, drivs av Nässjöakademin och genomförs i nära samverkan med regionala och nationella företag och andra branschföreträdare inom e-handel. Den nära samverkan med näringslivet säkerställer att utbildningen möter arbetslivets krav på kompetens.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning jobbar du på tjänsteföretag eller producerande företag och försäljning inom många olika branscher. Dina arbetsuppgifter blir allt från att planera, kravställa och driva företagets digitala position men också undvika fallgropar. En E-handelslogistiker knyter samman den digitala infrastrukturen och fungerar som bryggan mellan IT/Sälj/Marknad och Produktion/logistik. Du ser till att företaget använder sina försäljningskanaler tillsammans och får en helhetssyn i sin marknadsföring

E-handeln har påverkat alla led från produktion till försäljning och har lett till att kraven på flexibilitet, kundanpassning och innovation har ökat i företagen. E-comerce kommer inte bara vara förknippat med att sälja produkter/tjänster på nätet utan det kommer bli ett begrepp som alla företag oavsett bransch måste bli medvetna om. Det handlar om effektivisera försäljningsprocessen oavsett information eller direktsäljande företag.

Studiestöd

Utbildningen är eftergymnasial, avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

För mer information om E-handelslogistiker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Förkunskapskrav

För att kunna söka utbildningen måste du ha gått svenskt gymnasium eller motsvarande utländsk utbildning. Du ska ha goda kunskaper i engelska, svenska och matematik.

Tänkbara jobb efter utbildningen

Efter utbildningen kan du jobba som:

  • E-handels koordinator
  • E-handels logistiker
  • E-commerce manager
  • Digital E-handels analytiker
  • E-handelskonsult
  • Entreprenör

LIA

Praktik – Lärande i arbete

Utbildningen läggs upp i nära samverkan med näringslivet och teori varvas med praktik. En fjärdedel av din utbildning är därför förlagd ute på en arbetsplats sk Lärande i arbete (LIA) där du ges möjlighet till en första kontakt med framtida arbetsgivare.

På din LIA-arbetsplats utbildas du i skarpt läge. Under handledning får du vidareutveckla dina kunskaper från skolan i en verklig miljö. LIA:n är en viktig del av utbildningen då du får arbetslivserfarenhet och får känna på din kommande yrkesroll redan under studietiden.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Nässjöakademin

Nässjöakademin

På Nässjöakademin hittar du yrkeshögskoleutbildningar, enstaka kurser och företagsanpassade kurser och utbildningar som alla innebär nya möjligheter, kunskap, sammanhang och nätverk och kanske det viktigaste av allt - personlig utveckling. Vi erbjuder ny kunskap för nyfikna för att du som...


Läs mer om Nässjöakademin och visa alla utbildningar.

Ortbeskrivning

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: E-handelslogistiker

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nässjöakademin

Nässjöakademin

Framtidsvägen 1
571 35 Nässjö

Beställ information

För att få mer information om E-handelslogistiker via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 16 recensioner.
Se alla skolans recensioner