Visa studentum.se som: Mobil

Webbutvecklare fullstack open source

Nackademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Webbutvecklare fullstack open source


Denna utbildning är nu stängd för ansökan till HT 20. Sista ansökningsdag var 4 maj.


Vill du jobba med att utveckla moderna interaktiva webbplatser, webbapplikationer eller e-handelssystem? Som fullstack-webbutvecklare jobbar du med att utveckla avancerade, dynamiska och användarvänliga webblösningar. Det här är utbildningen för dig som gillar kreativ problemlösning och som vill ha en bred webbutvecklarkompetens inom open source och med kunskap inom både backend och frontend!

Som webbutvecklare skriver du koden som körs av webbläsare för nya webbsidor samt underhåller och uppdaterar befintliga webbsidor för både stora som små webbsystem. Utbildningen ger dig en bred kunskap inom programmering och specialiserade kunskaper inom webbläsarens förutsättningar, webbstandarder och specifikationer. Utbildningen riktar sig till dig som gillar att samarbeta och tillsammans hitta kreativa lösningar och driva projekt framåt.

Allt fler företag på programvarumarknaden efterfrågar open source-lösningar, så kallad öppen källkod, efter att flera stora och innovativa aktörer använt open source-lösningar med goda resultat. Både företag och olika myndigheter ser vilka fördelar open source kan ge i form av ökad flexibilitet, kostnadsbesparingar och att skräddarsydda lösningar för den egna verksamhetens tillväxt.

Yrkesroller efter utbildningen

För att jobba som fullstack webbutvecklare behöver du vara en problemlösare med god kommunikationsförmåga. I ditt arbete kommer du att samarbeta med olika discipliner både internt och med konsulter; det kan handla om allt från UX-designers, backend-utvecklare och frontend-utvecklare till testare, designers och produktägare.

Allt fler företag inom alla branscher efterfrågar webbutvecklare inom open source. Det handlar om allt från konsultbolag, webbyråer, digitala byråer till både små och stora företag som efterfrågar inhouse utvecklare. Många företag är fortfarande i en digitaliseringsprocess och en betydande del av alla fullstack webbutvecklare inom open source arbetar med att uppdatera och underhålla befintliga system.

Efter utbildningen kan du bland annat att jobba som:

 • Webbutvecklare
 • Fullstackutvecklare
 • Frontendutvecklare

Utbildningen

Utbildningen ger dig en bred programmeringskompetens inom både backend och frontend. Du kommer att kunna utveckla interaktiva webbapplikationer i bland annat NodeJS, PHP och JavaScript för komplexa miljöer med hänsyn till prestanda och stora datamängder. Du kommer även att kunna utveckla moderna applikationer med hjälp av HTML, CSS och olika JavaScript-bibliotek. Utbildningen ger dig kunskap om de specifika utvecklingsmiljöer, programspråk och riktlinjer som webben ställer krav på idag.

Utöver detta lär du dig även att samarbeta i agila projekt, från kodning till implementation. Du kommer att vara van att arbeta på ett lösningsorienterat sätt, både självständigt och i ett utvecklingsteam.

Utbildningen bedrivs delvis på engelska då det är det ledande internationella språket inom IT och det är viktigt att du som utvecklare kan kommunicera lösningar och ta till dig uppdragsbeskrivningar på engelska samt arbeta med yrkesrelaterade programvaror och verktyg som oftast är på engelska.

I utbildningen ingår bland annat:

 • Programmering i JavaScript
 • JavaScript-bibliotek och ramverk
 • Objektorienterad analys och design
 • Backend-programmering
 • Webbutveckling med CMS och PHP
 • Application Lifecycle Management
 • Bygg- och testautomatisering
 • Versionshantering
 • LIA/Praktik
För mer information om Webbutvecklare fullstack open source, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet samt lägst godkänt betyg i:

 • Matematik B/2
 • Programmering A/1

Saknar du behörighet i programmering? Då kan du gå vår preparandkurs i Programmering 1/A. Läs mer på vår hemsida. 

Nackademin

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkehögskolesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webbutvecklare fullstack open source

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nackademin

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Utbildningens innehåll

Årskurs 1

Frontend 1 - JavaScript, Yh-poäng: 35

Affärsmannaskap, Yh-poäng:10

Frontend 2 - HTML och CSS, Yh-poäng: 25

Frontend 3 - JavaScript-bibliotek och ramverk, , Yh-poäng: 30

Databasteknik, Yh-poäng: 20

Backend 1 - JavaScript, Yh-poäng: 30

Backend 2 - PHP, Yh-poäng: 30

Application Lifecycle Management, Yh-poäng: 20

Årskurs 2

Webbutveckling med CMS, Yh-poäng: 20

LIA 1, Yh-poäng: 50

Backend 3 - JavaScript, Yh-poäng: 30

LIA 2, Yh-poäng: 70

Examensarbete, Yh-poäng: 30

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Webbutvecklare fullstack open source från Nackademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: