Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Välfärdstekniksamordnare

Nackademin
Sammanfattning
YH-utbildning
1 år
Distans
Deltid
CSN-berättigad

Välfärdstekniksamordnare

Ansökan för den här utbildningen öppnar i januari 2022 men det går bra att göra en intresseanmälan.

Sverige står inför en stor utmaning inom vård och omsorg – färre behöver vårda fler! Den demografiska utvecklingen leder till att behoven inom vård och omsorg ökar mycket snabbare än tillgången på arbetskraft. Digitala lösningar är en möjlighet för Sverige att möta den här utmaningen. Men då behövs det fler personer med specialiserad kunskap inom välfärdsteknik som kan samordna och leda implementeringsarbetet av ny teknik. Var med och bidra på resan genom att utbilda dig till Välfärdstekniksamordnare på distans under 1 år – samtidigt som du jobbar!

Den här ettåriga distansutbildningen vänder sig till dig som jobbar som undersköterska eller annan relevant yrkesroll inom vård och omsorg och som nu vill vidareutbilda dig för att bli en nyckelperson i implementeringen av ny välfärdsteknik. Du kommer att jobba med att instruera, handleda och ta fram processer och rutiner för hur man kan arbeta med ny teknik inom olika verksamheter.

Välfärdsteknik är digital teknik som syftar till att öka trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet för en person som har eller löper förhöjd risk att få en funktionsnedsättning. Välfärdsteknik är en möjlighet både för effektivare och bättre vård men även för bättre arbetsmiljö för de personer som arbetar inom omsorgen.

Har du inte läst vård- och omsorgsprogrammet men har relevant yrkeserfarenhet? Läs mer på vår hemsida om hur du kan ansöka via reell kompetens.

För mer information om Välfärdstekniksamordnare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet samt:

  • Minst 1 års yrkeserfarenhet som exempelvis undersköterska på ett sjukhus, äldreboende, hemtjänst, boende med särskilt stöd, daglig verksamhet, boendestöd eller motsvarande.
  • Godkända betyg från Vård och omsorgsprogrammet, Omvårdnadsprogrammet eller motsvarande utbildning som innehåller kurserna: Hälsopedagogik, Medicin1, Psykiatri 1, Psykologi 1, Specialpedagogik 1, Vårds- och omsorgsarbete 1-2.

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkehögskolesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Välfärdstekniksamordnare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nackademin

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm


Utbildningens innehåll

Juridik och etik, Yh-poäng: 15

Organisation, samverkan och implementering, Yh-poäng: 30

Pedagogik och kommunikation, Yh-poäng: 20

Välfärdsteknologi och e-hälsa, Yh-poäng: 35

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Välfärdstekniksamordnare från Nackademin, fyll i följande uppgifter: