Visa studentum.se som: Mobil

Kvalitetssäkrare och testare inom IT

Nackademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: 2020-08-24 - Stockholm

Kvalitetssäkrare och testare inom IT


Är du IT-buggarnas Sherlock Holmes?

2012 belönades en tonåring med 60 000 dollar av Google för att ha uppmärksammat dem på en allvarlig bugg i webbläsaren Google Chrome (enl. artikel i IDG). Det var säkert kul för Pinkie Pie (som tonåringen kallar sig) att lyckas hitta det pyttelilla säkerhetshålet som ingen annan hade upptäckt, och att dessutom få en slant för besväret. Är du själv en smart, uppfinningsrik och envis person som gillar analytiskt arbete – då har du nu chansen att lära dig metoder för att testa och säkra programvaror.

Idag finns programvara i alla möjliga produkter; från kaffeapparater och bilar till datorer och industrimaskiner. Att hitta fel och förbättringsåtgärder för att IT-systemen ska fungera som det är tänkt och göra användarna nöjda, är som ett detektivarbete. Hur du blir bra på det får du lära dig i utbildningen Kvalitetssäkrare och testare inom IT.

En IT-utbildning som ger dig rätt spetskompetens!

Du kommer att lära dig grundläggande datorkunskap såsom serveradministration i Unix- och Windows-miljö, och att förstå programmering och databasteknik ur en testares perspektiv. Du får kunskap om vilka testmetoder som är lämpliga i diverse situationer, om olika testverktyg och att testa och kvalitetssäkra programvaror. Vi går också igenom branschens olika områden inom kvalitetssäkring och testning av IT.

Efter utbildningen har du fått nödvändiga kunskaper och färdigheter för att kunna kvalitetssäkra och testa programvara och leverera tjänster som skapar nöjda kunder. Du kommer att fungera för såväl självständigt arbete som tillsammans med leverantörer och kollegor i en arbetsgrupp.

En tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Tidigare studenter som har läst den här utbildningen har gjort LIA-praktik hos företag som Nordea, TV4, Ica gruppen, Handelsbanken, SVT, Innofactor, Aurora Innovation och Treetop Innovation.

Vad kan jag jobba som efter avslutad utbildning? 

Behovet av kvalitetssäkrare och testare fortsättare att kraftigt öka. IT-projekt blir allt mer komplexa och mer resurser läggs på att kvalitetssäkra systemutvecklingsprojekt. I och med detta så ökar efterfrågan på testare kraftigt. Det finns därför stora möjligheter för både anställning och konsultuppdrag inom branschen lång tid framöver. Efter utbildningen kan du arbeta som IT-konsult eller på ett företags interna IT-avdelning som till exempel:

 • IT-projekt och yrkesroller
 • Testprocessen
 • Testledning, styrning och rapportering
 • Testdokumentation och mallar
 • Utforskande testning
 • Test i olika utvecklingsmetoder
 • Testverktyg
 • Krav/spårbarhet
 • Testfall och testexekvering
 • Automatisering
 • Felrapportering
 • Excel
 • Introduktion till certifikatet ISTQB Foundation

För mer information om Kvalitetssäkrare och testare inom IT , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

Backend, Yh-poäng: 20

Databasteknik för testare, Yh-poäng: 20

Examensarbete, Yh-poäng: 30

Frontend, Yh-poäng: 20

Grundläggande kvalitetssäkring och testning inom IT, Yh-poäng: 40

Kravarbete, Yh-poäng: 15

LIA, Yh-poäng: 100

Metoder för test och kvalitetssäkring av mjukvara, Yh-poäng: 65

Objektorienterad programmering, Yh-poäng: 40

Testautomatisering, Yh-poäng: 30

Testverktyg och hjälpmedel, Yh-poäng: 20

Lärande i arbete (LIA)

Praktik på ett av de 600 företagen i vårt nätverk

En tredjedel av utbildningen är förlagd på en verklig arbetsplats genom en LIA-praktik. Där får du under erfaren handledning omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Där har du också chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom företag från näringslivet medverkar i utbildningens innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA- praktiken så är Nackademin också en självklar rekryteringsbas, och våra studenter har gott rykte i branschen.

Ansökan och behörighet

Grundläggande behörighet, samt:

 • Matematik 2/B  
 • Programmering 1/A

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

Examen, diplom m.m.

Kvalificerad yrkeshögskoleexamen.

Nackademin

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkehögskolesutbildning i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Kvalitetssäkrare och testare inom IT

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Nackademin

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kvalitetssäkrare och testare inom IT från Nackademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: