Visa studentum.se som: Mobil

Data Engineer

Nackademin
Sammanfattning
YH-utbildning
2 år
Stockholm
Heltid
CSN-berättigad

Om utbildningen

Utbildningen är stängd men det går bra att göra en intresseanmälan. 

Utbilda dig till Data Engineer

Data Engineer är en relativt ny roll inom IT-branschen! Vi har aldrig haft så mycket data som vi har idag och behovet av att förstå sina kunder har aldrig varit större. Förmågan att ta fram rätt data är kritiskt för företag och det rådande digitaliseringstrycket ökar kundernas behov och krav på nya moderna tjänster. Som Data Engineer filtrerar du fram den data som efterfrågas och som ligger till grund för att kunna fatta rätt beslut. En Data Engineer är bryggan mellan Data Scientist, Data Analyst och resten av IT-funktionen. De kommande tio åren väntas efterfrågan på en Data Engineers specialistkunskaper att öka i det dagliga arbetet och bli mer eftertraktade.

Utbildningen

Nackademins YH-utbildning Data Engineer ger dig kunskaper inom flera olika områden, det rör sig bland annat om att hantera olika databaser, programmering i bla. SQL, bearbeta data och implementera data pipelines samt datavisualisering. Du lär dig också om machine learning och hur man får data i produktion via DevOps.

Utbildningen ger dig djupare kunskaper inom SQL och relevanta databashanteringsverktyg samt kunskaper så som ETL (Extract, Transform, Load) och ELT (Extract, Load, Transform) som används för att hämta och organisera data.

I rollen som Data Engineer är det viktigt att ha god förmåga att kommunicera på engelska, både för att kunna ta till sig material och för att kunna samarbeta med medarbetare på arbetsplatser. I utbildningen Data Engineer krävs avancerade kunskaper inom matematik, minimumkrav är matematik 3.

För mer information om Data Engineer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Nackademin?

Bra kontakter med

näringsliv

Praktik/LIA

87% får jobb efter

genomförd utbildning

Lärande i arbete (LIA)

En fjärdedel av din utbildning är förlagd på en verklig arbetsplats. Där får du, under erfaren handledning, omsätta teori i praktisk arbetslivserfarenhet och utveckla, fördjupa och befästa dina lärdomar till kunskap. Dessutom får du chansen att lära dig mer om vilka utmaningar som finns i yrkesrollen, skaffa värdefulla kontakter och lära känna branschen på ett djupare plan.

På Nackademin har vi en unik närhet till anställande företag och du får en mycket relevant kunskap, eftersom näringslivet medverkar i både innehåll, upplägg och lärande. Genom LIA (praktik på arbetsplats) så fungerar Nackademin också som en självklar rekryteringsbas, och våra elever har gott rykte i branschen.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:

  • Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning med minst 2250 poäng samt godkända betyg i Engelska 5, Matematik 1 och Svenska 1
  • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
  • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
  • Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen. Läs mer under Reell kompetens.

Särskilda förkunskaper krävs i följande kurser:
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

  • Matematik C/3 (det spelar ingen roll om du har 3b eller 3c)
  • Programmering 1

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Nackademin

Nackademin gör dig redo för jobb. Vi är störst på yrkeshögskoleutbildningar i Stockholm och erbjuder ett unikt nätverk med över 1000 företag. En fjärdedel av din studietid på Nackademin består av praktik hos ett företag - och 9 av 10 studenter...


Läs mer om Nackademin och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Data Engineer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Nackademin

Tomtebodavägen 3a
171 65 Solna, Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 7 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Data Engineer från Nackademin, fyll i följande uppgifter: