Visa studentum.se som: Mobil

Fotoskolan Munka

Munka folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Munka Ljungby
38 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Munka Ljungby
Sista ansökan: Ansökan öppen!

Fotoskolan Munka

Fotoskolan Munka

Ettårig grundutbildning i konstnärlig fotografi på Munka folkhögskola.
Vi vänder oss till dig som har ett stort intresse för fotografi och bild, och söker en avancerad fotografisk utbildning.
I utbildningen ingår: digital bildhantering, mörkrumsarbete, ljuslära, studio- och kamerateknik. Vi arbetar med professionell utrustning, både digitalt och analogt.
Praktisk träning i teknik och material blandas med samtal om bildernas berättande, tolkning och djupare mening. På Fotoskolan Munka får du träna dina ögon, din analysförmåga och utveckla ditt personliga bildspråk.

Inträdeskrav
Inga förkunskaper krävs för att söka till Fotoskolan Munka. Som utgångspunkt för Fotoskolans antagning ligger arbetsproverna och det personliga brevet. Antagningsprocessen bygger på diskussioner kring de ansökningar som inkommit i rätt tid. Vi letar efter ambition, egensinnighet och ett djupt intresse för fotografi och konst. Vid urvalet är grundläggande kunskaper i fotografisk teknik och bildskapande meriterande.

Mål
Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för vidare studier inom fotografi och konst. Utbildningen är även lämplig som förberedelse för yrkesarbete inom den fotografiska sektorn som exempelvis fotoassistent.

För mer information om Fotoskolan Munka, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Du arbetar både med egna fotografiska projekt och med tematiska uppgifter. Du kommer att utveckla din förmåga att arbeta projektinriktat både självständigt och i grupp. Undervisningen består av verktygskurser i digital bildhantering, mörkrumsarbete, ljuslära, studio- och kamerateknik. Vi arbetar med professionell utrustning och på Fotoskolan kan du arbeta både helt analogt och helt digitalt i olika format. Du får träning i att presentera dina egna arbeten i form av utställningar, portfolios och projektbeskrivningar. Stor vikt läggs på bildsamtal och bildanalys och att utveckla ditt personliga bildspråk. I kursen ingår också foto- och konsthistoria.

Analog fotografi - Fotografera med filmrulle i analog kamera. Bygg din egen lådkamera. Pinhole. Camera Obscura

Mörkrumsarbete - Framkalla film. Förstora negativ och framkalla papperskopior

Digital fotografi - Digital bildhantering och redigering

Studiofotografi - Du får lära dig att arbeta med olika typer av ljus

Video - I videokursen arbetar vi med tematiska uppgifter och undersöker den rörliga bildens uttrycksmöjligheter.

Teori - Aktuella fotografer och samtidskonstnärer bjuds regelbundet in till skolan för att föreläsa. Vi gör gemensamma studiebesök på gallerier och muséer och minst två skolresor varje läsår.

Gemensamma diskussioner och individuella samtal är en stor och viktig del av undervisningen. Fotoskolan har ett galleri där du har möjlighet att göra egna utställningar eller visa gemensamma arbeten tillsammans med dina studiekamrater och varje läsår avslutas med en gemensam examensutställning på ett galleri eller i en lokal utanför skolan.

Ansökan och behörighet

Vi kräver inga förkunskaper till Fotoskolan. Som utgångspunkt för Fotoskolans antagning ligger dina arbetsprover och ditt personliga brev. Antagningsprocessen bygger på diskussioner kring de ansökningar som inkommit i rätt tid. Vid vår bedömning av arbetsproverna letar vi efter ambition samt ett intresse för det fotografiska språket och hantverket. Vid urvalet är grundläggande kunskaper i fotografisk teknik och bildskapande meriterande. Vi kallar ett antal av de sökande till intervjudag tisdag 15 juni 2021. Observera att intervjun är obligatorisk och en del av din ansökan. Därefter görs den definitiva antagningen och en reservlista.

Ansökan

Ansökan och arbetsprover skall vara skolan tillhanda eller poststämplade senast den 31 maj 2021. Ansökan till Fotoskolan görs enklast webbbaserat genom att skapa ett användarkonto på Folkhögskolornas Mina Sidor i SchoolSoft. I programmet går du därefter vidare och väljer skola, läsår och HT, välj sen utbildning, Fotoskolan. Fyll i alla uppgifter och ladda upp följande dokument:
• ett personligt brev om vem du är och varför du söker och vilka mål du har
• dina utbildningsbetyg/intyg
• anställningsbetyg/intyg
• ett foto av dig själv
• En verkförteckning, där du ska ange titel, mått och teknik på dina arbeten.

Arbetsprover

Förutom din ansökan ska du ladda upp 10 arbetsprover
• Arbetsprov 1–9, fria arbeten
• Arbetsprov 10, årets uppgift: DISKBÄNKEN Ett arbetsprov kan bestå av en eller flera bilder. Sortera de bilder som hör till ett och samma arbetsprov i samma mapp. Obs max 10 mb per mapp. Dina filer ska namnges och numreras så här: dittnamn_mappnr_nr. Vi godtar dessa filformat:
• bilder: PDF, JPG
• filmer: MOV, AVI, MPG4

Maxlängd för filmverk är 3 minuter.
Det är möjligt att ändra och byta ut arbetsprover fram till sista ansökningsdatum 31/5 2021.

Arbetsprover kan också sändas per post och poststämplas senast den 31/5. Du kan välja att skicka in bilderna som utskrifter. Skriv namn på baksidan av varje bild samt vilken av serierna den tillhör. Ingen utskriven bild får överstiga formatet A3. Arbetsproverna kan sändas tillbaka per post mot postförskott, ange detta i ansökningshandlingen i så fall. För inlämnade arbetsprover ansvaras ej. Prover som skall sändas tillbaka per post skickas senast under vecka 26

Frågor

Linjeledare Maria Werger 0725609219, maria.werger(a)munkafolkhogskola.se

Arbetsformer

Studierna bedrivs på heltid. Den lärarledda tiden är upplagd i form av workshops, föreläsningar, enskilda uppgifter och grupparbeten. Utöver den lärarledda undervisningen förväntas du arbeta lika mycket på egen hand. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ditt praktiska arbete, där du får hjälp och stöd genom handledning och redovisningar. I utbildningen ingår praktikperiod samt längre och kortare studieresor och utställningsbesök. Ateljéer och verkstäder är tillgängliga även under kvällstid och helger. Alla lärare som undervisar på Fotoskolan är aktivt yrkesutövande konstnärer eller fotografer.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för yrkesarbete inom den fotografiska sektorn som exempelvis fotoassistent eller för att starta en egen verksamhet. Utbildningen kan också förbereda för vidare högskolestudier inom fotografi och konst.

Kostnader

Studier på Fotoskolan berättigar dig till studiemedel på gymnasial nivå. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 5 000:-/läsår för obligatoriskt arbetsmaterial samt en serviceavgift på 1 600:-/år. Övrigt arbetsmaterial och studieresor bekostar du själv.

Munka Folkhögskola Facebook

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola ligger i ett vackert parkområde, centralt i Munka Ljungby, Ãngelholms kommun, med närhet till service, hav och skog. I Munka Ljungby studerar cirka 140 deltagare. Skolans idémässiga profil är hälsa, natur och kultur, vilket märks i både skolans...


Läs mer om Munka folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fotoskolan Munka

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Munka folkhögskola

Munka folkhögskola

Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fotoskolan Munka från Munka folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
Sms
Mail