Visa studentum.se som: Mobil

Fotoskolan Munka

Munka folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Munka Ljungby
38 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höst - Munka Ljungby
Sista ansökan: Ansökan öppen!

Fotoskolan Munka

Fotoskolan Munka folkhögskola, fotoutbildning

Fotoskolan på Munka Folkhögskola 

Konstnärlig fotografi

Vi kan erbjuda ytterligare ett fåtal platser på Fotoskolan Munka läsåret 2019-2020.

Ansökningstiden är förlängd till den 1 augusti 2019.

Kursstart 15 augusti 2019


Konstnärlig fotoutbildning för dig som vill fördjupa dina fotografiska kunskaper och ditt personliga bildspråk. Vi vänder oss till dig som har ett stort intresse för fotografi och bild , och söker en avancerad fotografisk utbildning. Fotoskolan Munka delar lokaler med Konstskolan Munka, och en del av undervisningen är gemensam för foto och konst.

Varför
Mitt personliga bilduttryck – Dokumentera, våga vara vaken, bli en uppmärksam människa – Skapa bilder som berättar och beröra – Grunden, basen, få verktygen på plats – Konstnärlig utveckling – Beviset – Hitta historierna, berätta historierna – Lev med fotografi – Öppna ögonen, bevaka ögonblicket – Ta fotointresset på allvar – Sanning och förbannad dikt – Att förföra – Kontrollera tekniken – Sätta bilderna i ett sammanhangang – Experimentet – Arbeta seriöst och kreativt med fotografi – Professionell utrustning – Ta reda på vad bilden betyder – Nyfikenhet – Hårt arbete, arbete föder idéer – Jag var här, glöm mig inte

Inträdesskrav
Inga förkunskaper krävs för att söka till Fotoskolan Munka. Som utgångspunkt för Fotoskolans antagning ligger arbetsproverna och det personliga brevet. Antagningsprocessen bygger på diskussioner kring de ansökningar som inkommit i rätt tid. Vi letar efter ambition, egensinnighet och ett djupt intresse för fotografi och konst. Vid urvalet är grundläggande kunskaper i fotografisk teknik och bildskapande meriterande.

Mål
Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för vidare studier inom fotografi och konst. Utbildningen är även lämplig som förberedelse för yrkesarbete inom den fotografiska sektorn som exempelvis fotoassistent.


För mer information om Fotoskolan Munka, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursinnehåll

Kursinnehåll
Du arbetar både med egna fotografiska projekt och med tematiska uppgifter. Du kommer att utveckla din förmåga att arbeta projektinriktat både självständigt och i grupp. Undervisningen består av verktygskurser i digital bildhantering, mörkrumsarbete, ljuslära, studio- och kamerateknik. Vi arbetar med professionell utrustning och på Fotoskolan kan du arbeta både helt analogt och helt digitalt i olika format. Du får träning i att presentera dina egna arbeten i form av utställningar, portfolios och projektbeskrivningar. Stor vikt läggs på bildsamtal och bildanalys och att utveckla ditt personliga bildspråk. I kursen ingår också foto- och konsthistoria.

Ansökan och behörighet

Antagningsprocess
Vi kräver inga förkunskaper till Fotoskolan. Som utgångspunkt för Fotoskolans antagning ligger dina arbetsprover och ditt personliga brev. Antagningsprocessen bygger på diskussioner kring de ansökningar som inkommit i rätt tid.  Vid vår bedömning av arbetsproverna letar vi efter ambition samt ett intresse för det fotografiska språket och hantverket. Vid urvalet är grundläggande kunskaper i fotografisk teknik och bildskapande meriterande. Vi kallar ett antal av de sökande till intervju tisdagen den 20 juni. Observera att intervjun är obligatorisk och en del av din ansökan. Därefter görs den definitiva antagningen och en reservlista.

Ansökan
Ansökan och arbetsprover skall vara skolan tillhanda eller poststämplade senast den 31 maj 2019. Ansökan till Fotoskolan görs enklast webbbaserat genom att skapa ett användarkonto på Folkhögskolornas Mina Sidor i SchoolSoft.

I programmet går du därefter vidare och väljer skola, läsår och HT, välj sen utbildning, Fotoskolan. Fyll i alla uppgifter och ladda upp följande dokument:

  • ett personligt brev om vem du är och varför du söker och vilka mål du har
  • ett personbevis
  • dina utbildningsbetyg/intyg
  • anställningsbetyg/intyg
  • ett foto av dig själv

Arbetsprover
Förutom din ansökan ska du ladda upp tio arbetsprover samt en verkförteckning, där du ska ange titel, mått och teknik på dina arbeten. Varje arbetsprov kan bestå av en eller flera bilder. Utöver de valfria bilderna skall du också lämna in ett arbete bestående av tre till fem bilder på ett givet tema. Årets tema är HÅR. Sortera bilderna i de olika mapparna på ansökningssidan (1–9, fria arbeten, 10, VATTEN). Dina bilder ska namges så här: dittnamn_mappnr_nr. Vi godtar följande filformat:

  • bilder: PDF, JPG
  • filmer: MOV, AVI, MPG4

Maxlängd för filmverk är 3 minuter.
Det är möjligt att ändra och byta ut arbetsprover fram till sista ansökningsdatum 31/5 2018.
Arbetsprover kan också sändas per post och poststämplas senast den 31/5. Du kan välja att skicka in bilderna som utskrifter. Skriv namn på baksidan av varje bild samt vilken av serierna den tillhör. Ingen utskriven bild får överstiga formatet A3. Arbetsproverna kan sändas tillbaka per post mot postförskott, ange detta i ansökningshandlingen i så fall. För inlämnade arbetsprover ansvaras ej. Prover som skall sändas tillbaka per post skickas senast under vecka 26.

Antagningsprocess
Som utgångspunkt för Fotoskolans antagning ligger dina arbetsprover och ditt personliga brev. Antagningsprocessen bygger på diskussioner kring de ansökningar som inkommit i rätt tid. Vid vår bedömning av arbetsproverna letar vi efter ambition samt ett intresse för det fotografiska språket och hantverket. Vid urvalet är grundläggande kunskaper i fotografisk teknik och bildskapande meriterande. Vi kallar ett antal av de sökande till intervju onsdagen den 20 juni. Observera att intervjun är obligatorisk och en del av din ansökan. Därefter görs den definitiva antagningen och en reservlista.

Frågor

Linjeledare Maria Werger 072-5609219
maria.werger(a)munkafolkhogskola.se

Arbetsformer

Arbetsformer
Studierna bedrivs på heltid. Den lärarledda tiden är upplagd i form av workshops, föreläsningar, enskilda uppgifter och grupparbeten. Utöver den lärarledda undervisningen förväntas du arbeta lika mycket på egen hand. Tyngdpunkten i utbildningen ligger på ditt praktiska arbete, där du får hjälp och stöd genom handledning och redovisningar. I utbildningen ingår praktikperiod samt längre och kortare studieresor och utställningsbesök. Ateljéer och verkstäder är tillgängliga även under kvällstid och helger. Alla lärare som undervisar på Fotoskolan är aktivt yrkesutövande konstnärer eller fotografer.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen är mycket lämplig som förberedelse för yrkesarbete inom den fotografiska sektorn som exempelvis fotoassistent eller för att starta en egen verksamhet. Utbildningen kan också förbereda för vidare högskolestudier inom fotografi och konst.

Kostnader

Studier på Fotoskolan berättigar dig till studiemedel på gymnasial nivå. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 5 000:-/läsår för obligatoriskt arbetsmaterial samt en serviceavgift på 1 600:-/år. Övrigt arbetsmaterial och studieresor bekostar du själv.

Munka Folkhögskola Facebook

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola ligger i ett vackert parkområde, centralt i Munka Ljungby, Ãngelholms kommun, med närhet till service, hav och skog. I Munka Ljungby studerar cirka 140 deltagare. Skolans idémässiga profil är hälsa, natur och kultur, vilket märks i både skolans...


Läs mer om Munka folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fotoskolan Munka

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Munka folkhögskola

Munka folkhögskola

Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fotoskolan Munka från Munka folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via
Telefon
Sms
Mail
Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: