Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Allmän kurs - 3 inriktningar

Munka folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Munka Ljungby
1-3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska

Allmän kurs - 3 inriktningar

Munka folkhögskola, allmän kurs

Läs in gymnasiet

Behöver du komplettera dina behörigheter? Då kan du gå allmän kurs, som är ett alternativ till komvux (vux/vuxenutbildning). Vi vänder oss främst till dig som saknar fullständig gymnasieutbildning. När du läst in grundläggande behörighet, kan du söka vidare till universitet/högskola och andra högre studier.

Inriktningar:
- IT-inriktning tillval programmering 
- BAS-inriktning, individanpassad extra studieträning 
- Högskoleförberedande-inriktning
, utveckla studieteknik och studieförmåga, träna informationssökning och källkritik, retorik och uppsatsmetodik

Vårt upplägg:
• Kursen har bara lärarledda lektioner
• Studiegruppernas storlek gör att lärarna har tid för var och en
• Varje kursdeltagare har en mentor som med kontinuerliga samtal följer upp hur det går med studierna utifrån en individuell studieplan
• Arbetet är till viss del tematiskt och ämnesövergripande upplagt
• Allmän kurs har sammanhållen skoldag utan håltimmar, med lektioner måndag-torsdag 08.45-15.00, fredagar 08.45-12.00.

Förmågan att samarbeta spelar stor roll i såväl fortsatta studier som arbetslivet. Därför får du många tillfällen att träna detta under din folkhögskoletid.

Behöver du vägledning om framtida karriär- och studieväg så har du tillgång till vår studie- och yrkesvägledare.

Pedagogiska stödåtgärder
För dig som har läs-och skrivsvårigheter/dyslexi eller matematiksvårigheter, erbjuder vi såväl extra lärarstöd som tillgång till kompensatoriska datorstödda hjälpmedel i vår studieverkstad.

Inriktningar och ämnen för grundläggande behörighet
Du väljer en av våra inriktningar efter intresse och kombinerar med val av de ämnen för grundläggande behörighet och de ämnen för särskild behörighet som du behöver. Alla inriktningarna är förberedande för högre studier och väljs för ett folkhögskoleår i taget. Du arbetar i undervisningsgrupper som motsvarar din kunskapsnivå.

Ämnen för grundläggande behörighet
Svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, religionskunskap och historia.

Du kan dessutom välja vissa kurser för särskild behörighet: psykologi, mer matematik, samhällskunskap, historia och naturkunskap.

För mer information om Allmän kurs - 3 inriktningar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Ansökan görs via skolans hemsida.
Du som fyller minst 18 år under det kalenderår som studierna påbörjas är välkommen att söka. Vi har antagning både till höst- och vårtermin.

Vi har löpande antagning fram till kursstart i mån av lediga platser, men skicka in din ansökan så tidigt som möjligt för att öka dina chanser att komma in på den profil du helst vill gå. Ansök här, vill du hellre fylla i ansökningsblankett på papper hittar du den på skolans hemsida.

Tillsammans med din ansökan ska du alltid skicka med kopia på ditt senaste skolbetyg, arbetsintyg, personbevis samt ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du vill studera på folkhögskola.

OBS! En korrekt ifylld ansökningshandling kan vi behandla snabbt! Besked om antagning skickas ut så snart vi behandlat din ansökan.

Examen, diplom m.m.

Efter genomförda studier på allmän kurs - studieomdöme
Folkhögskolan har ett eget bedömningssystem och ger inte betyg i enskilda ämnen. Istället kan den som studerar på allmän kurs få ett studieomdöme, som är en sammanfattande bedömning av din studieförmåga. Med detta studieomdöme placeras du i en särskild kvotgrupp, folkhögskolegruppen (BF), vid ansökan till högskolan.

Kostnader

Studier på allmän kurs berättigar dig tillstudiemedel. Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar för kurslitteratur och kopierat material, ca 2 500:- per år, beroende på vilken inriktning du väljer. Kostnader för eventuella studieresor betalar du också för, liksom en serviceavgift på 1 600:-/år.

Munka Folkhögskola Facebook

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola

Munka folkhögskola ligger i ett vackert parkområde, centralt i Munka Ljungby, Ãngelholms kommun, med närhet till service, hav och skog. I Munka Ljungby studerar cirka 140 deltagare. Skolans idémässiga profil är hälsa, natur och kultur, vilket märks i både skolans...


Läs mer om Munka folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - 3 inriktningar

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Munka folkhögskola

Munka folkhögskola

Nygatan 2
266 31 Munka Ljungby

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Femaleprogrammer
Börja inte på skolan du vill läsa programmering 2. En viss lärare är otroligt lat och väldigt ointresserad av att hjälpa någon som vill läsa något utanför hens comfortzone. Blev mobbad och dumförklarad i 2 år , vet inte om det berodde på min personlighet eller för att jag var en kvinna, ELLER att jag ställde frågor och förväntade mig hjälp och e...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - 3 inriktningar från Munka folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
Sms
Mail