Hjälp oss att hjälpa dig! Delta i vår undersökning om utbildningsvalet och var med och tävla om ett presentkort värt 300 kr på Filmstaden 📽️🍿

Komvux- & vuxenutbildning

Snickare

Movant, i Göteborg (+10 orter)
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti, oktober 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
Ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti, oktober 2023 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti, oktober 2023

  • Klassrum
  • Stockholm

Om utbildningen

Vill du utbilda dig till byggnadsträarbetare (snickare)?

Byggnadsträarbetaren, eller snickaren, arbetar med många olika arbetsuppgifter. Du är med under stora delar av byggprocessen då snickaren är med på många delar av ett bygge. Exempelvis om du jobbar med husbyggnation så är du med från formsättning till takkonstruktioner och inredning. Du är i många olika miljöer; högt upp i ett höghus och bygger nytt, på marken och bygger en friggebod eller vid renovering av ett hus eller att bygga ett nytt kök.

Uppdragen kan vara privata bostäder till större byggen. Även om yrket ständigt utvecklas med moderna maskiner, tekniker och material så är hantverket och stoltheten som snickare kvar.

Utbildningen ger dig de grundläggande kunskaperna som krävs för att få anställning som lärling. Utbildningen följer de kvalitetskrav som ställs av Byggnadsindustrins Yrkesnämnd - BYN. Individuell utbildningslängd beroende på förkunskaper men cirka ett år. 

För mer information om Snickare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Är du folkbokförd i Sverige och har fyllt 20 år kan du ansöka till våra vuxenutbildningar via din hemkommun. Ansök till komvux på kommunens hemsida och följ sedan instruktionerna. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Fyll gärna i en intresseanmälan med dina frågor.    

Utbildningsstart

De olika utbildningsorterna har varierande antagningstider. Ta kontakt med din lokala antagningsenhet, vuxenutbildning eller vägledningscentrum för att se hur just du kan söka denna utbildning. 

Öppet hus

Öppet hus för vardera ort som utbildningen äger rum:

Varberg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Varberg! Kontakta Sanna Nygard för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor.                      Mejl: sanna.nygard@movant.se

Skövde

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Skövde! Kontakta oss via mail skovde@movant.se för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Lund

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Lund! Boka via mail lund@movant.se  så tar vi emot er på fredagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Jönköping

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Jönköping! Vi tar emot er på torsdagar kl. 15:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. Mejl: pia.axelsson@movant.se

Halmstad

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Halmstad! Vi tar emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Kalmar

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Kalmar! Kontakta oss via mejl stefan.eriksson@movant.se för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Helsingborg

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Helsingborg! Boka via rektor Magdalena Tegeborn O'Keeffe på 076 101 41 42 så tar vi emot er på torsdagar kl. 10:00. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Uppsala

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Uppsala! Kontakta skolans studie- och yrkesvägledare Lorencita Eckerström, lorencita.eckerstrom@movant.se, för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Eskilstuna

Varmt välkommen på öppet hus hos oss på Movant Eskilstuna! Kontakta oss via elin.bratt@movant.se för att boka in en tid. Under besöket visar vi vår verksamhet och svarar på frågor. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Snickare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights