Visa studentum.se som: Mobil

Trädgård i norr

Mora Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
30 veckor
Deltid
Studiemedelsberättigad

Trädgård i norr

Trädgård i norr

Mora Folkhögskola erbjuder en grundläggande kurs ekologisk odling som följer ett odlingsår, februari till september.

Kursen Trädgård i norr – ekologisk odling i kärvare klimat, är en nätpedagogisk distanskurs på ca 25 %, med inriktning på odling av grönsaker, frukt och bär i kärvare klimat med deltagarnas egen odling som objekt. Kursen bearbetar grundläggande kunskaper i den ekologiska odlingen och tips kring passande sorter, förbättrande tekniska lösningar och planering av trädgård.

Syftet

Syftet med kursen är att utveckla din egen trädgård. Kursen kommer främst att ske via 15 nätträffar i seminarier under 30 veckor. Nätträffarna sker på läroplatformen It's learning via web-inloggning. Där träffas ni i realtid i ert ”virtuella klassrum”. Vid 3 närträffar under kursen genomförs workshops och odlingsvandringar då alla samlas i Orsa.

Målet

  • att fördjupa deltagarnas kunskaper i ekologisk trädgårdsodling
  • att med dessa verktyg skapa en produktiv, över tiden hållbar, men också vacker trädgård.

Upplägg

Upplägget i tematisk form följer odlingsåret. Seminariet, chatten, (nätträffen) förbereds genom att läraren/samordnaren förmedlar teoretiskt material om aktuellt tema som senare fördjupas och diskuteras i chattform på plattformen It's learning. Chatten sker i skrivform i kurskonferensen med utökat material som kompletterar aktuellt temadokument och där utbytet och diskussionen uppkommer.  En obligatorisk fördjupningsuppgift förekommer. Kursen har ett forum där alla kan föra diskussioner och lämna tips. Deltagarna får personliga bloggmappar för egna bilder och material. Ett aktivt deltagande i kursen är viktigt.

Deltagarnas olika odlingsförutsättningar och erfarenheter bidrar, och blir en viktig del, i hur kursen utvecklas. Word och Excel används av kursledare och deltagare.

Utrustning 

Du behöver tillgång till dator eller platta med ordbehandlingsprogram som läser och redigerar Word och Excel, och en god internetåtkomst. Kursen kräver inga förkunskaper men ett genuint odlingsintresse är ett plus samt intresse för datorns möjligheter att träffas på distans då detta är kursens verktyg!

Omfattning 

Kursen genomförs främst som nätträffar samt några närträffar i Skattungbyn och Hansjö, Orsa 20 -30 km norr om Mora och pågår från februari till september i 30 veckor på kvartsfart, 25 %.

Så ansöker du

Inga särskilda förkunskaper krävs.

Ansökan

Ansökan ska innehålla:

  • Personligt brev där du berättar lite kort om ditt syfte med kursen, din odlings geografiska plats samt den egna odlingsmarkens beskaffenhet.

Ansökan gör du digitalt på skolans hemsida. 

Examen & Intyg

Studieomdöme.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri, dock kan kostnad för kurslitteratur förekomma. Resorna till närträffarna bekostar man själv. CSN studiemedel kan endast sökas om ytterligare studier bedrivs på 25 %.

Mora Folkhögskola

Mora Folkhögskola

Vill du skaffa dig mer kunskap och lära nytt tillsammans med andra, är du välkommen till Mora folkhögskola. Intill Siljans strand, med blånande berg i fjärran ligger Mora folkhögskola, med gångavstånd från centrum och med bra kommunikationer.  Mora Folkhögskola ligger...


Läs mer om Mora Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Trädgård i norr

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Mora Folkhögskola

Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Beställ information

För att få mer information om Trädgård i norr via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 14 recensioner.
Se alla skolans recensioner