Visa studentum.se som: Mobil

Småskalig yrkesodling

Mora Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Distans
1 år
Deltid
CSN-berättigad

Småskalig yrkesodling

odla ekologiskt

Mora Folkhögskola erbjuder en grundläggande kurs i ekologisk yrkesodling av grönsaker, och till viss del bär och perenner, på friland i växthus. Kursen är för dig som är nyfiken på att arbeta eller utbilda dig i branschen.

Kursen följer odlingsåret 

Kursen är en distanskurs på 25% . De praktiska övningarna och teoretiska lektionerna bedrivs till största delen hos Solsyran i Orsa. Kursen följer ett odlingsår med start i november för planering och praktiska övningar i förädling av grönsaker. Vi har 6 stycken fysiska träffar samt 3 nätträffar via Internet.

Hos Solsyran finns en småskalig KRAV- ekologisk odling och förädling. Verksamheten består av grönsaker på friland och i kallväxthus, bärodling och mjölksyrejäsning av grönsaker. Solsyran arbetar också med biodiversitet (att öka den biologiska mångfalden) dels för att gynna nyttodjur och pollinerare. Vi arbetar också med att gynna mikrolivet i jorden.

Omfattning

Kursen genomförs främst genom arbetsträffar blandat med teori hos Solsyran som ligger 5 km utanför Orsa. Däremellan egna arbeten och samtal via Internet. Kursen är på 25% studietid.

Så ansöker du

Ansökan skall innehålla ett personligt brev där du berättar om ditt syfte och din ambition med kursen. Brevet bör också innehålla eventuellt tidigare erfarenheter från att odla.

Du behöver ha tillgång till Internet, dator med ordbehandlingsprogram. Arbetskläder och anteckningsmaterial.

Examen & Intyg

Kursintyg från Folkhögskolan.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri. Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Resor, mat och övernattningar i samband med träffarna betalar man själv. CSN kan endast sökas om ytterligare studier bedrivs på minst 25%, kontakta CSN för mer information.

Mora Folkhögskola

Mora Folkhögskola

Vill du skaffa dig mer kunskap och lära nytt tillsammans med andra, är du välkommen till Mora folkhögskola. Intill Siljans strand, med blånande berg i fjärran ligger Mora folkhögskola, med gångavstånd från centrum och med bra kommunikationer.  Mora Folkhögskola ligger...


Läs mer om Mora Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Småskalig yrkesodling

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Mora Folkhögskola

Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Beställ information

För att få mer information om Småskalig yrkesodling via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
(5,0)
Baseras på 14 recensioner.
Se alla skolans recensioner