Visa studentum.se som: Mobil

Permakulturdesign

Mora Folkhögskola
Sammanfattning
Utbildningstyp: Folkhögskoleutbildning
Utbildningsort: Distans, Mora
Längd: 3-4 heldagar x3 träffar
Utbildningstakt: Deltid
Studiestöd: Ja

Permakulturdesign

Permakulturdesign

Mora Folkhögskola erbjuder en distanskurs i Permakulturdesign, med tre obligatoriska träffar á 3 till 4 heldagar i Skattungbyn och Stjärnsund. Kursen vänder sig till dig som har intresse för sambandet människa – natur och gärna vill lära dig tekniker för att designa odling, boende och övriga aspekter som rör livet, efter naturens egna principer. Permakultur strävar efter att skapa resurs-effektiva system och kursen lär ut grunderna i hur du kan gå tillväga. Kursen går 50 % på distans under höstterminen.

Människan i samklang med naturen 

Permakultur är ett designverktyg för hållbara livsmiljöer. Begreppet som myntades av australienaren Bill Mollison på 70- talet står för PERMAnent (permanent) agriCULTURE (jorbruk). Numera har begreppet utvidgats till att också betyda ”permanent culture” och sammanlänkar olika vetenskapliga discipliner samt yrkesområden som ekologi, geografi, jordbruk, arkitektur, byggteknik, markanläggning osv i ett helhetsbegrepp som placerar människan i ett kretslopp i samklang med naturen. Människan strävar efter att bli en del av naturen och en resurs-producent, istället för en ren förbrukare av resurser. Permakultur värnar om jordens alla komplexa ekosystem, människans livskvalité samt en rättvis fördelning av resurser ses som grundstenar.

Kursinnehåll

Denna kurs går igenom permakulturens teori och filosofi, med fokus på dess praktiska appliceringsområden och ger en grundläggande certifiering i permakulturdesign. Under kursens gång genomför alla deltagare en designuppgift i mindre grupper. Deltagarna förväntas kunna resa till varandra för grupparbete mellan träffarna. Som en fördjupning av kursinnehållet arbetar deltagarna med instuderingsfrågor och deltar i nätseminarier mellan träffarna.

Upplägg

Kursen kommer att omfatta tre träffar under perioden augusti 2017 till januari 2018. Kursen kommer totalt att omfatta 96 undervisningstimmar.

Under hela kursens gång kommer deltagarna arbeta med en designuppgift som redovisas vid sista kursträffen. Arbetet genomförs i grupp. Det är viktigt att tänka på att det kommer att krävas resor mellan träffarna också för att jobba med designprojekten. Deltagarna kommer att arbeta enskilt med individuella fördjupningsuppgifter mellan träffarna. Kommunikation sker mellan träffarna via webbplattform så att deltagarna kan dela resultat av sina uppgifter och kommunicera med varandra och få feedback av lärare.

För mer information om Permakulturdesign, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att du ska kunna få det mesta av denna kurs bör du

  • Kunna svenska flytande muntligt o skriftligt
  • Ha grundläggande kunskaper i engelska (då kurslitteraturen är på engelska)
  • Ha god förmåga och möjlighet att jobba och studera självständigt
  • Ha tillgång till dator och internet

Alla deltagare måste fylla i en motivering varför de vill gå kursen när de söker.

Ansökan 

Du ansöker via skolans hemsida. I ansökan ska du bifoga:

  • Personligt brev där du berättar lite kort om ditt syfte med kursen. Berätta även om dina tidigare studier samt arbetslivserfarenhet.
  • Tidigare studier
  • Arbetslivserfarenhet

Examen & Intyg

Studieomdöme.

Kostnader

Kursen är avgiftsfri. Kurslitteratur och kursmaterial betalar du själv.

Mora Folkhögskola

Mora Folkhögskola

Vill du skaffa dig mer kunskap och lära nytt tillsammans med andra, är du välkommen till Mora folkhögskola. Intill Siljans strand, med blånande berg i fjärran ligger Mora folkhögskola, med gångavstånd från centrum och med bra kommunikationer.  Mora Folkhögskola ligger...


Läs mer om Mora Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Permakulturdesign

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Mora Folkhögskola

Yvradsvägen 29
792 34 Mora

Beställ information

För att få mer information om Permakulturdesign via mejl, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?
Recensioner
Kursrecensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Arrangörsrecensioner
          (5,0)
Baseras på 9 recensioner
Se alla skolans recensioner