Visa studentum.se som: Mobil

Kandidatexamen i tillämpad datavetenskap

Modul University Vienna
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Wien
Klassrum
6 terminer
Heltid
38 500 EUR inkl. moms
Engelska
Startdatum: september 2022 - Wien
applied data science

Om utbildningen

Lär dig hur du hanterar Big Data

Framväxten av big data, såsom från webben och sociala nätverk, och de ständiga framstegen inom verktyg och metoder (t.ex. inom artificiell intelligens, maskininlärning eller blockchain) för att analysera dessa data erbjuder lovande karriärmöjligheter för utexaminerade datavetenskap. Tvärvetenskapliga datavetare som vet hur man tillämpar teoretisk datavetenskaplig kunskap för att lösa verkliga problem inom affärer och tjänster är särskilt efterfrågade. Datavetare stödjer chefer i deras grundläggande mål att fatta datadrivna beslut. Dessutom gör alla närvarande datainsamlings- och bearbetningsmöjligheter det möjligt för beslutsfattare att anpassa affärsstrategier i en snabbt föränderlig miljö. Att lösa komplexa, verkliga problem inom en mängd olika branscher och tjänster kräver specialiserade färdigheter inom bearbetning av stora data, analys, rapportering, visualisering, maskininlärning, webb- och datorprogrammering, såväl som en grundläggande förståelse för företagsledning. Modul Universitys övergripande mål med Bachelor of Science in Applied Data Science-programmet är att skapa en praktisk inlärningsupplevelse i dessa specialiserade färdigheter, med ett starkt fokus på den praktiska tillämpningen av verktygen och metoderna på många problem inom olika branscher. Detta fokus manifesteras i en stor variation av undervisningsmetoder som återspeglar tillämpad lärandepraxis, såsom verkliga projekt, fallstudier och samarbeten med experter och yrkesverksamma. En blandning av individuellt och grupparbete möjliggör vidare utveckling av mjuka färdigheter, såsom tidshantering och förmågan att arbeta i team.

På Bachelor of Science in Applied Data Science Program (Kandidatexamen i tillämpad datavetenskap) bör studenter vara intresserade av:

  • Statistik och programmering
  • Datavetenskap och teknik
  • Ledning och problemlösning
  • Trender och etiska aspekter av datahantering
För mer information om Kandidatexamen i tillämpad datavetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Kandidatexamen i tillämpad datavetenskap?

Detta program är det perfekta valet för gymnasieutexaminerade (A-nivåer, Matura-examen, Abitur eller motsvarande) som är intresserade av att lära sig den praktiska tillämpbarheten av datavetenskapskunskap i olika branscher. Studenterna kommer att få ett tvärvetenskapligt perspektiv på aktuella trender inom datavetenskap med en kombination av kvantitativa metoder och kunskap om företagsekonomi. Detta kommer att erbjuda dem färdigheter att göra karriär inom olika områden av datavetenskap i alla branscher.

Professionell erfarenhet

Det 3-åriga studieprogrammet inkluderar ett Professional Capstone-projekt som planeras under den sjätte terminen före examen. Under detta projekt kommer studenterna att arbeta med praktiska affärsfall och tränas i team. Att slutföra Professional Capstone Project framgångsrikt inom en termin är obligatoriskt för att ta examen från MU. Så får du yrkeserfarenhet och är redo för din framtida karriärväg.

Karriärmöjligheter för utexaminerade från kandidatexamen i tillämpad datavetenskap:

Dataforskare, dataingenjör, konsult, maskininlärningsingenjör, kvantitativ analytiker, datalagerarkitekt, Business Intelligence-analytiker och marknadsanalytiker.

I industrisektorer som:

Konsultverksamhet och marknadsundersökningar, försäkrings- och finansbranschen, media- och kommunikationsföretag, produkt och handel, logistik och transport, sjukvård och forskning.

Modul University Vienna

Modul University Vienna

Modul University Vienna är känt som Österrikes ledande internationella privata universitet i hjärtat av Europa. MU Vienna erbjuder väl beprövade studieprogram för kandidat-, master-, MBA- och doktorsexamennivå. Det internationella campuset är engelsktalande, hem för mycket drivna studenter från mer än...


Läs mer om Modul University Vienna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Want to know more about Kandidatexamen i tillämpad datavetenskap? Fill out the form, including any questions you have. This information will be sent directly to the school, and a representative will respond to your enquiry.

Hitta till utbildaren

Modul University Vienna

Am Kahlenberg 1
1190 Vienna

Tel: +43(1) 320 35 55
Mobil +43(1) 320 35 55
www.modul.ac.at

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

To order information from Kandidatexamen i tillämpad datavetenskap, please fill out the following information: