Visa studentum.se som: Mobil

Doktorsexamen i företags- och samhällsekonomi

Modul University Vienna
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Wien
Mininum studeringstid 4 år
Heltid
45 500 EUR inkl. moms
Engelska
Kommande starter

Plats & start


Wien
45 500 EUR
februari 2022

Wien
45 500 EUR
september 2022
PhD in Business and Socioeconomic Sciences

Om utbildningen

Företags- och samhällsekonomiska vetenskaper

Modul University Viennas doktorsexamen i företags- och socioekonomiska vetenskaper är ett fyraårigt doktorandprogram på heltid som förbereder kandidater för att göra innovativa forskningsbidrag inom industrirelaterade specialiseringsområden. Baserat på den unika forskningsinriktningen för de fyra Modul University-avdelningarna kan blivande doktorander fokusera sina egna doktorandstudier i följande koncentrationer:

 • Informationssystem
 • Marknadsföring
 • Hållbar utveckling
 • Offentlig styrning
 • Service Management
 • Turism
 • Fritidsvetenskap
 • Livskvalitet, välbefinnande och miljöpsykologi

Doktorandprogrammet riktar sig till dem som är intresserade av forskarkarriärer inom antingen högre utbildning eller industri. Utbildningen är ideal för presumtiva kandidater som redan har en magisterexamen (eller motsvarande) i antingen näringsliv eller någon av samhällsvetenskaperna.

För mer information om Doktorsexamen i företags- och samhällsekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Modul University of Vienna?

Karriärmöjligheter

Doktorander är beredda att bli ledare inom sina områden. Ett framgångsrikt slutförande av doktorandprogrammet banar väg för utmanande karriärmöjligheter inom:

 • Högre utbildning och undervisning, forskningsinstitut, tankesmedjor
 • Statliga myndigheter, internationella organisationer som arbetar med policyutveckling och analys, icke-statliga organisationer
 • Privata företag eller konsultföretag

Kursinnehåll

Programöversikt

Läroplanen för doktorsexamen i företag och socioekonomiska vetenskaper förbereder kvalificerade kandidater i toppmoderna metoder för att bedriva vetenskaplig och tillämpad forskning. Programmet betonar ett tvärvetenskapligt förhållningssätt för att hitta lösningar på forskningsproblem, med hjälp av avancerade koncept och metoder från företagsledning, ekonomi, policystudier, sociologi och vetenskapsfilosofi. Obligatoriska grundkurser ges i teori, metoder och forskningsdesign.

Programmets kurser genomförs på engelska, och kandidater förväntas delta aktivt i undervisning eller forskning, publicering och konferensaktiviteter. Anpassade forskningsseminarier inom kandidatens koncentrationsområde hjälper till att bekanta sig med och utveckla kritisk förståelse i både klassiska och nya konsept, teorier, modeller och analysmetoder. Efter att ha slutfört en uppsättning kärnkurser och en mängd skräddarsydda seminarier, genomför doktoranderna individuell, originell forskning om ett avhandlingsämne som kommer att bidra till att främja det valda specialiseringsområdet.

Programvägar

Blivande doktorander har flera vägar till antagning. Se nedan eller besök vår antagningssida för att lära dig mer.

 • Stipendipartneravtal: Doktorander beviljas en undervisningsbefrielse samtidigt som de arbetar för en sponsrande industripartner.
 • Självbetalande: Kandidaterna ansvarar för att finansiera sina studier.

Programorganisation

Doktorandprogrammet består av kurser, preliminära (omfattande) tentor och en avhandling. Doktorander förväntas delta aktivt i undervisning, publicering och konferensaktiviteter.

Modul University Vienna

Modul University Vienna

Modul University Vienna är känt som Österrikes ledande internationella privata universitet i hjärtat av Europa. MU Vienna erbjuder väl beprövade studieprogram för kandidat-, master-, MBA- och doktorsexamennivå. Det internationella campuset är engelsktalande, hem för mycket drivna studenter från mer än...


Läs mer om Modul University Vienna och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Want to know more about Doktorsexamen i företags- och samhällsekonomi? Fill out the form, including any questions you have. This information will be sent directly to the school, and a representative will respond to your enquiry.

Hitta till utbildaren

Modul University Vienna

Am Kahlenberg 1
1190 Vienna

Tel: +43(1) 320 35 55
Mobil +43(1) 320 35 55
www.modul.ac.at

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

To order information from Doktorsexamen i företags- och samhällsekonomi, please fill out the following information: