Visa studentum.se som: Mobil

Webbkommunikatör sociala medier

Medieinstitutet
Sammanfattning
Yh-utbildning
Malmö, Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Malmö Sista ansökan
2020-08-30 
2020-05-03
Stockholm
2020-08-30 
2020-05-03
Webbkommunikatör sociala medier

Webbkommunikatör sociala medier

Digitala kanaler kräver digitala kommunikatörer

Aldrig tidigare har det funnits så många sätt att kommunicera och föra fram information. Webben och sociala medier är en mycket stark informationsbärande kanal. Det är en stor utmaning för företag och organisationer att hantera den digitala plattformen på ett professionellt sätt. En bra kommunikatör förstår hur bild, film och det skrivna ordet samverkar i kommunikationen. Branschen har behov av kompetens som kan digitala kanaler samt förstår de olika sammanhang som sociala- såväl som kommersiella medier utgör. Vill du vara delaktig i denna utveckling ska du titta närmare på Medieinstitutets utbildning Webbkommunikatör sociala medier.

◊ Distanssäkrad utbildning

Om behov uppstår kan vi erbjuda alla våra teoretiska utbildningar på distans i höst. Du kommer då följa undervisningen online och behöver inte befinna dig i ett klassrum. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Om utbildningen

I Utbildningen till Webbkommunikatör på Medieinstitutet lär du dig hantera det skrivna ordet, journalistiska principer, sociala medier, bild och form. Samtidigt lär du dig hantera CMS-system och hur du skapar sökordsoptimerade texter. Utbildningen erbjuder dessutom dig som student ett första steg in i arbetslivet. 

Yrkesmöjligheter som kommunikatör inom de digitala plattformarna

Utbildningen kombinerar teori med mycket praktik i direktkontakt med branschen, en utbildning som skapar just de färdigheter och den kompetens som marknaden så starkt sätter värde på.

Yrkesrollen förändras ständigt och titlar du kan få efter examen kan till exempel vara webbkommunikatör, webbredaktör, webbansvarig, informatör, kommunikatör sociala medier, social media manager och Content manager. 

Kraven på webbkommunikationen ökar även inom den offentliga sektorn och informatörer inom kommuner och landsting vittnar om medborgarnas krav på dialog och ökat svar.

På ett mindre företag kan den som arbetar med sociala medier få planera kampanjer, ta fram kommunikationsstrategier och agera inom det redaktionella arbetet, men också lösa tekniska frågor.

Branschnära utbildning

Under utbildningen kommer du få kombinera teori med en stor del praktik ute på företag. Medieinstitutet har lång erfarenhet av att samverka med branschföretag. Det kommer du att märka inte bara under praktikperioderna utan även på branschföretagens önskemål och krav som genomsyrar hela utbildningen. Därför fokuserar utbildningen just på de färdigheter och den kompetens som marknaden så starkt efterfrågar. Det är därför som mer än 90% av studenterna är sysselsatta i branschen efter examen.

För mer information om Webbkommunikatör sociala medier , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att du ska vara behörig till denna utbildning krävs att du har:

1. Grundläggande behörighet: 

 1. avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom
  kommunal vuxenutbildning (lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng),
 2. har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven
  enligt punkt 1,
 3. är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är
  behörig till motsvarande utbildning, eller
 4. genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet
  eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar
  att tillgodogöra sig utbildningen.


2. Särskild behörighet

 • Engelska B/6, eller motsvarande kunskaper.
 • Svenska C/3, eller motsvarande kunskaper.

Reell kompetens och fri kvot
- Om du saknar en viss del av behörigheten men anser att du har motsvarande kunskap genom t ex arbetslivserfarenhet eller utlandsvistelse, kan vi granska din reella kompetens för att se om vi kan validera dina kunskaper mot behörighetskraven.

- Om du saknar viss del av behörigheten, men det ändå finns omständigheter som gör att vi anser att du har goda förutsättningar att klara utbildningen och senare kunna verka inom yrkesområdet, kan du antas via fri kvot. Det finns ett begränsat antal platser som kan vikas åt fri kvot-ansökningar.

Examen, diplom m.m.

Efter samtliga moment i utbildningen är avklarade får man:

- Yrkeshögskoleexamen i Webbkommunikatör

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

Kostnader för eventuell  kurslitteratur tillkommer. 

Vi tillhandahåller teknik, men rekommenderar antagna att köpa en egen dator för att kunna arbeta flexibelt och hemma och med egna projekt. 

Yrkesroller

 • Webbkommunikatör
 • Content Manager
 • Webbredaktör
 • Kommunikatör digitala kanaler
 • Community Manager

LIA/Praktik

Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Det innebär bland annat att cirka en tredjedel av utbildningen sker ute på en arbetsplats. Lärande i arbete (LIA) heter den delen och innebär helt enkelt att kursen sker på en arbetsplats med en handledare från arbetslivet. 

Utbildningen Webbkommunikatör innehåller tre LIA-perioder på 6, 10 respektive 10 veckor.

Reportage

Möjligheter att skapa värdefulla kontakter

Möjligheter att skapa värdefulla kontakter

Läs mer Medieinstitutet

Simon Alestig Blomqvist valde att plugga på Medieinstitutet efter rekommendationer och i april 2014 tar han examen från utbildningen Webbkommunikation/Sociala medier.

– Våra utbildningsledare har en otrolig koll på branschen och de lärare och föreläsare vi haft har varit väldigt bra, berättar Simon.

Läs hela reportaget om Simons studier!


Medieinstitutet

Medieinstitutet

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikation

Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Med anledning av coronaviruset...


Läs mer om Medieinstitutet och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webbkommunikatör sociala medier

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medieinstitutet

Medieinstitutet

Tulegatan 41
113 53 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Webbkommunikatör sociala medier från Medieinstitutet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,8)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: