
Professional Video Editor
Utbilda dig till Professional Video Editor!
Utbildningen för dig som vill arbeta med professionella produktioner för tv, webb och mobil
Brinner du för berättande och tycker det är roligt med redigering och efterbearbetning - då är den här utbildningen något för dig. Du kommer lära dig allt från klippning till hur du hanterar sådant som ljud, bild och animationer. Utbildningen erbjuder dessutom dig som student ett första steg in i arbetslivet.
Vad gör en redigerare?
Att arbeta som Professional Video Editor innebär att du jobbar med storytelling och skapar videoinnehåll som informerar, underhåller eller påverkar i olika digitala plattformar. Utbildningen ger dig kompetens att producera content för tv, reklamfilm webb, mobil och till viss del filmproduktion.
Jobba som redigerare, videoredigerare, mediehanterare, grafikproducent eller onlineproducent.
Vad lär man sig?
Professional Video Editor ger dig specialiserade kunskaper inom allt det teoretiska och framförallt praktiska som med ett samlingsnamn kallas postproduktion. Utbildningen kombinerar kurser inom videoredigering, dramaturgi/storytelling, musik samt grafisk animation. Kurserna matchar den snabba digitala utvecklingen på arbetsmarknaden. Du lär dig hantera media och alla de programvaror som omgärdar en efterbearbetningsprocess.
Ur innehållet:
- Videoredigering
- Bildbehandling och specialeffekter
- Bildbehandling och bildskapande i Photoshop
- Dramaturgi och storytelling
- Projekthantering
- Hur du bygger upp ett projekt för flera olika plattformar – till exempel webb, TV och mobil
- Anpassa videoproduktioner till internet, intranät och mobila plattformar
Mer om yrkesrollen
Efter avslutad utbildning kommer du till exempel kunna arbeta som Professional Video Editor, Offline/Onlineklippare, redigerare, grafiker, animatör, colorist samt ihopsättare/Digital Intake Technican (DIT).
Om branschen
Det visuella berättandet växer explosionsartat och det råder idag en brist på kompetenta redigerare. Utbildningen Professional Video Editor är sammansatt för att motsvara exakt de kvalitetskrav som branschen ställer. Detta innebär att det finns goda förutsättningar för att du har ett jobb efter examen.
Ansökan och behörighet
För att du ska vara behörig till denna utbildning krävs att du har:
1. Grundläggande behörighet:
- avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom
kommunal vuxenutbildning (lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng), - har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven
enligt punkt 1, - är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är
behörig till motsvarande utbildning, eller - genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet
eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar
att tillgodogöra sig utbildningen.
2. Särskild behörighet
- Engelska B/6, eller dokumenterat motsvarande kunskaper.
- Svenska B/2, eller dokumenterat motsvarande kunskaper.
Reell kompetens och fri kvot
- Om du saknar en viss del av behörigheten men anser att du har motsvarande kunskap genom t ex arbetslivserfarenhet eller utlandsvistelse, kan vi granska din reella kompetens för att se om vi kan validera dina kunskaper mot behörighetskraven.
- Om du saknar viss del av behörigheten, men det ändå finns omständigheter som gör att vi anser att du har goda förutsättningar att klara utbildningen och senare kunna verka inom yrkesområdet, kan du antas via fri kvot. Det finns ett begränsat antal platser som kan vikas åt fri kvot-ansökningar.
Examen, diplom m.m.
Efter avklarade studier kommer du att få en yrkeshögskoleexamen.
En yrkeshögskoleexamen innebär minst 1 års heltidsstudier (200 YH-poäng) och en kvalificerad yrkeshögskoleexamen innebär minst 2 års heltidsstudier (400 YH-poäng).
Kostnader
Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.
Kostnader för eventuell kurslitteratur tillkommer.
Vi tillhandahåller teknik, men rekommenderar antagna att köpa en egen dator för att kunna arbeta flexibelt och hemma och med egna projekt.
LIA/Praktik
Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik. Det innebär bland annat att cirka en tredjedel av utbildningen sker ute på en arbetsplats. Lärande i arbete (LIA) heter den delen och innebär helt enkelt att kursen sker på en arbetsplats med en handledare från arbetslivet.
Medieinstitutet

Kvalitetsutbildningar inom digital kommunikation
Medieinstitutet är det självklara valet för dig som är intresserad av digital strategi, webb, IT, kommunikation och marknadsföring. I över fjorton år har tusentals studenter tagit examen hos oss och påbörjat en kometkarriär inom sitt intresseområde. Med anledning av coronaviruset...
Öppet hus
Digitala öppna hus
Funderar du på att studera till ditt drömyrke i höst?
Kul och smart. Om det är något du undrar över så är du välkommen att ställa dem till våra utbildningsledare på våra digitala öppna hus.
Onsdag 10 mars
Torsdag 11 mars
samt
Torsdag 8 april
Fredag 9 april
Mer information ser du på medieinstitutet.se
Varmt välkommen följande datum:
Datum: 2021-03-10 | |||
Datum: 2021-03-11 | |||
Datum: 2021-04-08 | |||
Datum: 2021-04-09 |
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter till Medieinstitutet
Medieinstitutet
För att få mer information om utbildningen Professional Video Editor från Medieinstitutet, fyll i följande uppgifter: