Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Diplomutbildning: konditor - grundutbildning måndagar

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
80 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
20 995 SEK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 2021-03-08 - Stockholm

Diplomutbildning: konditor - grundutbildning måndagar

Upptäck glädjen i att baka både matbröd och det söta baket. Få en känsla för att jobba på konditori och bageri.

Denna utbildning ger dig en utmärkt inblick i arbetet i ett bageri och i konditorvärlden. Vi kan erbjuda både en grundutbildning och två kortare påbyggnadskurser för vidare arbete och studier inom bageri, konditori och restaurang. Utbildningen är öppen för alla intresserade. Du bakar med flera sorters mjöl, olika jäsmetoder och tekniker. Välkomponerade desserter, chokladpraliner och olika sorters bröd, bakverk och tårtor tillverkas. Få inspiration och idéer och upptäck hur stimulerande det är att känna doften av en nybakad focaccia eller att kunna behärska den svåra konsten att temperera choklad. Att tillverka en moussetårta eller en spännande dessert ger självförtroende och glädje.

För mer information om Diplomutbildning: konditor - grundutbildning måndagar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Kursen är för nybörjare och kräver inga förkunskaper.

Kursinnehåll

Innehåll • matbröd; focaccia, fyllda bröd, grovt bröd och surdeg • kaffebröd; olika sorters småkakor, muffins, maräng och brioche • desserter; crème brûlée, pannacotta, mousser och choklad • tårtor; moussetårtor, cheesecakes, anslag och prinsesstårta • choklad och praliner Genomgående under utbildningen pratar vi också om metoder, teknik, planering och livsmedelshygien i ett kök/bageri. (Med reservation för vissa ändringar.)

Upplägg Varje lektion startar med genomgång av dagens lektion och de recept som ska användas. Deltagarna arbetar sedan i mindre grupper fördelade över arbetsstationerna (max 2 deltagare/ugn). Efter varje lektion tar man med hem det som bakats eller lagats. Här finns förkläden, men sköna skor och kläder rekommenderas. Vi använder ekologiska och fairtradeprodukter där det är möjligt. Genomgående pratas det även personlig hygien, arbetssätt och arbetsförhållanden generellt i kök.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro i godkända moment får du ett diplom.

Kostnader

Deltagaravgift: 16 995 kr

Materialavgift: 4 000 kr

Summa: 20 995 kr

Om du är intresserad av ett förmånligt studielån, vänligen läs mer via denna länk: Human Finans

Som privatperson har du möjlighet att delbetala tre gånger utan extra kostnad, skriv ”3 delbet” i meddelanderutan vid bokning.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: konditor - grundutbildning måndagar

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: konditor - grundutbildning måndagar från Medborgarskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: