Du har fortfarande chansen att ta del av Upskill & Reskill 2023 – ett digitalt och kostnadsfritt event!  Öppet till 26 januari 23.59

Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
Klassrum
84 timmar
Deltid
28 995 SEK Momsfri
Startdatum: 2023-02-01 - Stockholm
Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte nivå 2

Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte

Restaurangkockutbildning för det varma köket, med fokus på a la carte och fine dining.

För mer information om Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du bör vara van att jobba i köket, ha erfarenhet av att laga olika typer av grundmat hemma. Detta för att klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Det blir både roligare och mer effektivt. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment.

Utbildningens lärare

Gaja Dudkiewicz B.Sc. & MIB har studerat på Umeå Universitet där hon fick sin Filosofie Kandidatexamen inom Måltids- och restaurangvetenskap med inriktning Gastronomi samt César Ritz Colleges i Schweiz där hon fick sin Masters diplom inom International Business in Culinary Management. Gaja har jobbat och gästspelat som kock både i Sverige och utomlands samt som föreläsare (bl.a på Umeå Universitet), kursledare och internationell restaurangkonsult. Hon brinner för att tillämpa vetenskaplig, teknologisk och gränsbrytande hantering av råvaror i både restaurangkök och hemmakök. Gaja har förstås också stor passion av att laga klassisk mat på högre nivå.

Kursinnehåll

Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp utifrån en a la carte meny /fine dining servering. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker. Det bakas bröd och görs kalla anrättningar och i viss mån desserter.

Ur innehållet, Kökets språk, mise en place, knivkunskap och skärtekniker. Fonder, buljonger och grundsåser. Soppor, äggrätter och crêpes. Desserter. Fågel, kött och fisk. Grytor och färsrätter. Varma smårätter. Säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien. Trender och influenser.

Examen, diplom m.m.

För diplom krävs 80 % närvaro samt att du är godkänd i kursmomenten.

Kostnader

Pris 24 995 kr. Råvarukostnad för ca 4 000 kr tillkommer och specificeras på fakturan.

Du kan välja mellan flera betalsätt, du kan betala med swish, kort, medborgarskolan faktura med möjlighet att delbetala utan extra kostnad (max tre månader) och Paynova med möjlighet att delbetala. Hör gärna av dig till oss om du ha några frågor.

 

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Kockutbildning inriktning a la carte från Medborgarskolan, fyll i följande uppgifter: