Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund VT21

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
80 timmar
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
24 795 SEK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 2021-02-16 - Stockholm

Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund VT21

Kockutbildning för det varma och kalla köket, med fokus på storkök.

Kockyrket är ett kreativt och attraktivt yrke med många möjligheter. Ett högt tempo förutsätter att du kan arbeta snabbt och effektivt under tidspress. Du är noggrann, samarbetsvillig och har lätt för att arbeta tillsammans i arbetslag. Du älskar förstås mat.
Medborgarskolan erbjuder denna köksutbildning som innehåller moment från både det varma och kalla köket. Du får inblick i många olika delar och vad det betyder att jobba i framförallt i ett storkök. Inom äldrevård, barnomsorg, sjukhus, konferensanläggning m.m. Utbildningen bedrivs i Medborgarskolan utbildningskök. Där kan du också gå flera andra matutbildningar. Våren 2021 erbjuder vi en kockutbildning med mer fokus på restaurang och fine dining. Men även utbildning för det söta köket, konditor och hälsa och näringslära i olika former.

Innehåll

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man arbetar i ett kök. Du går härifrån med gedigen grundmatlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från storkök eller konferenshotell.
Utbildningen hålls i Medborgarskolans utbildningskök. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagarna får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori. Under terminen byggs olika menyer upp och både det varma och kalla köket utgör ett underlag för kursplanen. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker. Det bakas bröd och görs kalla anrättningar och desserter.

Brödbak, entrérätter, fonder, buljonger och grundsåser. Soppor, äggrätter och crêpes. Desserter Fågel, kött och fisk. Grytor och färsrätter.
Varma och kalla smårätter.  Säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien.

Upplägg

13 tillfällen med start tisdag 16/2 2021 kl 17.30 - ca 22.00. Därefter följande datum: 23/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 13/4, 20/4, 27/4, 4/5, 11/5. OBS med reservation för ändringar.  
Vid varje kurstillfälle lagas det massor av mat. De första tillfällena blir det framförallt mycket hantering och grundmatlagning. Du får mycket kunskap med dig hem och dessutom fyllda matlådor under främst senare delen av kursen.

Ledare

Miriam Zelmerlööw har drivit restaurangen Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Hon är mån om och kan använda alla råvarors olika delar för bästa smak och klimattänk. Miriam har ansvarat för vår Kallköksutbildning och tar i höst hand om kockutbildningen. Hon undervisar också både vuxna och barn i kortare inspirationskurser.

För mer information om Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund VT21, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Utbildningens lärare

Ledare

Miriam Zelmerlööw har drivit restaurangen Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Hon är mån om och kan använda alla råvarors olika delar för bästa smak och klimattänk. Miriam har ansvarat för vår Kallköksutbildning och tar i höst hand om kockutbildningen. Hon undervisar också både vuxna och barn i kortare inspirationskurser.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning, med minst 80% närvaro samt med godkända moment, får du ett Diplom.

Kostnader

Pris 20 995 kr. Råvarukostnad för ca 3 800 kr tillkommer och specificeras på fakturan.

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund VT21

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund VT21 från Medborgarskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: