Visa studentum.se som: Mobil

Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
Klassrum
80 timmar
Deltid
26 795 SEK Momsfri
Startdatum: 2022-08-22 - Stockholm

Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund

Denna stimulerande och spännande grundutbildning ger goda kunskaper och praktisk färdighet i köket. Du får verkligen veta vad en kock gör och hur man arbetar i ett kök. Du går härifrån med gedigen grundmatlagningskunskap och utbildningen utgör en riktigt bra bas för fortsatta studier eller arbete inom restaurang – från storkök eller konferenshotell. Utbildningen är intensiv men kursplanen omfattar trots det många moment och deltagarna får med sig stor kunskap om råvaror, tekniker, livsmedelshygien och hur man planerar olika typer av menyer och om förvaring av livsmedel. Mycket praktisk matlagning varvat med teori.

 

För mer information om Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du bör ha erfarenhet av att laga mat, klara ett högt tempo och kunna arbeta i grupp. Alla typer av kött/fisk lagas. Även om du inte kan äta själv pga allergier eller andra skäl är det viktigt att du är med på alla moment. Det är viktigt att du talar och skriver svenska flytande.
Språktest görs. Detta för att undervisningen ska flyta smidigt och att alla moment ska hinnas med och uppfattas av alla. Anmälan görs personligen.

Utbildningens lärare

Miriam Zelmerlööw har drivit restaurangen Sibiriens soppkök i Vasastan i många år. Hon är mån om och kan använda alla råvarors olika delar för bästa smak och klimattänk. Miriam har ansvarat för vår Kallköksutbildning och tar i höst hand om kockutbildningen. Hon undervisar också både vuxna och barn i kortare inspirationskurser..

Kursinnehåll

Under terminen byggs olika menyer upp och både det varma och kalla köket utgör ett underlag för kursplanen. Det lagas både kött, fisk, fågel och grönsaker. Det bakas bröd och görs kalla anrättningar och desserter. Brödbak, entrérätter, fonder, buljonger och grundsåser. Soppor, äggrätter och crêpes. Desserter Fågel, kött och fisk. Grytor och färsrätter. Varma och kalla smårätter. Säsongsmenyer, tillagningsmetoder och livsmedelshygien.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning, med minst 80% närvaro samt med godkända moment, får du ett Diplom.

Kostnader

Pris 26795:- inklusive alla råvaror, material och en kurspärm fylld med recept. 
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.

Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Kock - Kall och varmköksutbildning grund från Medborgarskolan, fyll i följande uppgifter: