Visa studentum.se som: Mobil

Hur tänker du när du väljer utbildning? Hjälp oss att svara på några frågor i vår undersökning och ha chans att vinna två biobiljetter!

Diplomutbildning: Hälsokock Intensivt i juni 2020

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
9 kurstillfällen
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
19 495 SEK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 2020-06-08 - Stockholm

Diplomutbildning: Hälsokock Intensivt i juni 2020

kock

OM ARRANGEMANGET

För dig som vill få ny inspiration till hälsosam blandkost, för hemmabruk eller i professionella kök. Mest matlagning, men även grundläggande näringslära och kunskap om allergier och specialkost.

På senare år har intresset för kost och hälsa ökat markant och det hälsosamma har hittat ända in i restaurangköken, med stjärnkockar som håller igen på socker, mjölk och mjölkprodukter och istället gör raw foodgodis, startar krogar med mjölkfri inriktning och skriver böcker om supermat.

Hälsokock är en bred och omfattande diplomutbildning för dig som vill utveckla dina praktiska kunskaper i köket och samtidigt fördjupa dig i näringslära, kostinriktningar och konsten att motivera andra att göra sunda val. Oavsett om du bara vill fördjupa dig för egen del eller arbeta professionellt med hälsosam mat, som bloggare, rådgivare, hälsocoach, matskribent eller på café, med catering, event och så vidare, så är utbildningen en bra utgångspunkt för dig.

Hälsokockutbildningen passar dig som främst vill vässa de praktiska kunskaperna i köket, antingen för att bli skickligare att förvandla näringsrika råvaror som kål, rotfrukter, fisk, nötter, frön, grönskar och bär till härliga matupplevelser eller för att du arbetar inom restaurang eller caféverksamhet där mat anpassad till olika målgrupper efterfrågas. Samtidigt fyller du på kunskaperna och förståelsen för näringslära, matallergier, specialkost och ätbeteenden, då utbildningen varvar teori och praktik.

Innehåll

Vi lagar mat från grunden med tonvikt på fisk, skaldjur, kyckling och vegetariskt och i huvudsak mat som är fri från tillsatt socker, mjölk och gluten. Du lär dig smarta kökstekniker som gör det enkelt att laga välsmakande mat som samtidigt är hälsosam och näringsrik. Vi varvar teori och praktik, dock med störst fokus på matlagning i vårt fina kök. Efter avslutad utbildning kan du arbeta professionellt med hälsosam mat, exempelvis som kostrådgivare, hälsokonsult, driva café eller restaurang.

Kursledare

Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till "Årets måltidslitteratur", kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken "Smarta sötsaker" som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna "Good mood food" 2015 ,"Ärlig mat" 2016, och "Supersnacks" 2017. Läs gärna mer här.

Förkunskaper

Inga krav på förkunskaper, men vi ser gärna att du har viss matlagningsvana samt förstås ett genuint intresse för en hälsosam livsstil.

För mer information om Diplomutbildning: Hälsokock Intensivt i juni 2020, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Upplägg

9 tillfällen, intensivt veckorna före midsommar, heldagar fyllda av teori och matlagning i vårt utbildningskök; mån-fre 8-12/6 och mån-tor 15-18/6 kl 9 -16.30
1. Introduktion. Vad är hälsa och hälsosam mat? Hur bygger man upp en sund måltid? Makro- och mikronäringsämnen, aptitreglering, blodsocker.
2. Smakernas väsen och kocktekniker. Grundsmakerna, tillagningens påverkan, reduktioner, buljonger, koncentrat.
3. Näringslära 1: kolhydrater, proteiner, fett.
4. Dieter och kosthållningar.
5. Näringslära 2: vitaminer, mineraler, antioxidanter och superfood.
6. Perspektiv på maten. Vad är hälsa? Kostregistrering och näringsberäkning. Hur coachar jag på bästa sätt? Hur ser vårt förhållande till mat och hälsa ut?
7. Allergier/sjukdom: mat för barn, mat för äldre. Mat vid sjukdom och som förebyggande. Mat vid allergier och intoleranser.
8. Mat och träning, viktökning och viktminskning.
9. Sammanfattning, uppföljning och avslutning.

Kursinnehåll

Vi lagar mat från grunden med tonvikt på fisk, skaldjur, kyckling och vegetariskt och i huvudsak mat som är fri från tillsatt socker, mjölk och gluten. Du lär dig smarta kökstekniker som gör det enkelt att laga välsmakande mat som samtidigt är hälsosam och näringsrik. Vi varvar teori och praktik, dock med störst fokus på matlagning i vårt fina kök. Efter avslutad utbildning kan du arbeta professionellt med hälsosam mat, exempelvis som kostrådgivare, hälsokonsult, driva café eller restaurang.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad kurs, med minst 80 % närvaro, i godkända moment, får du ett diplom.

Kostnader

Deltagaravgift: 16 495 kr

Materialavgift: 3 000 kr

Summa: 19 495 kr

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra linjer. Läs våra köpvillkor här. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Delbetalning: Som privatperson får du delbetala tre gånger utan extra kostnad, vänligen ange önskemålet i meddelande-fältet vid bokning.

Behöver du ta lån för att finansiera avgiften? Välkommen in på Human Finans hemsida för mer information om förmånliga studielån.

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Hälsokock Intensivt i juni 2020

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Hälsokock Intensivt i juni 2020 från Medborgarskolan, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: