Visa studentum.se som: Mobil

Diplomutbildning: Florist grundutbildning - en helg i månaden

Medborgarskolan
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Stockholm
15 tillfällen - 90 studietimmar
Deltid
CSN-berättigad
Floristutbildning

Diplomutbildning: Florist grundutbildning - en helg i månaden

Drömmer du om att arbeta som florist, eller vill du bara lära dig knepen för att själv skapa vackra konstverk av blommorna i din trädgård eller de du köper på torget? Medborgarskolans utbildningar är hantverksmässiga utbildningar och kurser som fokuserar på teknik och kreativt skapande.

Om floristutbildningen

Du kommer att utveckla ditt färgseende och din känsla för form och design, både vad gäller buketter och dekorationer. Du kommer också att utveckla ditt sinne för vad andra människor tycker om, eftersom floristens roll i mångt och mycket handlar om att vara lyhörd för vem som är mottagare av en blomsterkreation.

Innehåll och mål

Utbildningen är en hantverksmässig grundutbildning med fokus på teknik och kreativt skapande. Utbildningen ger baskunskap i blomsterbinderi, växtkännedom och varuhantering. Gruppen arbetar mycket praktiskt och vi använder rikligt med blommor och växter varje lektion.

Målet är att få en inblick i floristyrket med syfte att fortsätta studera eller arbeta inom blomsterbranschen. Efter grundutbildningen har du också möjlighet att fördjupa dig inom olika teman, såsom butiksbinderier och stillära. Du kan också välja en kortare lightkurs, för att pröva om floristvärlden är något för dig.

Innehåll

  • buketter och dekorationer i olika stilar, allt från bröllop till begravning. Gruppen arbetar mycket praktiskt och gör bland annat buketter, höga och låga bordsarrangemang, kransar och begravningsdekorationer
  • varuhantering; hantering och skötsel av snittblommor
  • färglära, grund- och komplementfärger, kontraster i blomsterarbetet
  • formlära – strukturer, former, linjer, kontraster, rytm och balans
  • studiebesök hos blomstergrossister i Årsta partihallar

Upplägg

Utbildningen är inriktad på praktiskt arbete med färska blommor och växter. 10 tillfällen, 90 studietimmar, helger med start 12-13/10, kl 09.15-16.30, lunchpaus. Därefter 26-27/10, 16-17/11, 30/11-1/12 och 14-15/12. Tänk på oömma kläder och sköna skor.

Kursledare

Jezzica Collin Otterström har två års heltidsutbildning både på Munkeröds och S:t Eriks floristutbildning. Hon innehar yrkesbevis (floracert) och har arbetat med blommor i över femton år. Jezzica har även assisterat Per Benjamin med blommorna till Nobelbanketten 2018 och hon har erfarenhet av att driva blomsterbutik. Jezzica har arbetat med Medborgarskolans floristutbildningar sedan våren 2013. Kika mer på Jezzicas instagramkonto  @floristdiary

För mer information om Diplomutbildning: Florist grundutbildning - en helg i månaden, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Du behöver inte ha några förkunskaper men tycker att det är härligt att arbeta med blommor och växter. Du tycker om människor och vill utveckla din sociala kompetens.

Examen, diplom m.m.

Efter avslutad utbildning, med 80 % närvaro samt godkända studiemoment, får du ett diplom.

Kostnader

Deltagaravgift: 22 995 kr.

Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.

Kursmaterial

I avgiften ingår alla verktyg, allt material och blommor som används samt litteratur. Alla blommor du binder tar du förstås med hem. 

Medborgarskolan

Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolans diplomutbildningar En diplomutbildning på Medborgarskolan kan vara början till en ny karriär. En diplomutbildning är en yrkesutbildning där du får ett diplom som bevis på vad du lärt dig. Diplomutbildningen vänder sig till dig som vill...


Läs mer om Medborgarskolan och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Florist grundutbildning - en helg i månaden

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan

Medborgarskolan

Hagagatan 23 A, Box 19193
104 32 Stockholm

Beställ information

För att få mer information om Diplomutbildning: Florist grundutbildning - en helg i månaden via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner