Visa studentum.se som: Mobil

Diplomutbildning: Foto

Medborgarskolan Väst
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Göteborg
10 Sammankomster
Deltid
Icke studiemedelsberättigad
6 995 SEK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 2020-09-09 10:00 - Göteborg
Diplomutbildning foto

Diplomutbildning: Foto

Detta är en grundläggande utbildning i fotografi på dagtid som ger dig bildkunskap och kamerateknik. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron.

Ny karriär eller hobby? 

Kanske vill du rent av satsa på början av en ny karriär som fotograf? Eller är du intresserad av foto och vill lära dig att fota och redigera? Vår diplomutbildning i fotografi är en kurs för dig som vill utvecklas inom fotografier/fotografin som medium, både ur ett konstnärligt perspektiv men också samhälleligt.

Utbildningens innehåll 

Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från temaförslag till färdiga fotografier.

Fokus ligger på bilden, på att utveckla din egen förmåga och kunskap för att få det resultat du vill ha med dina fotografier. Vi går igenom kamerans olika funktioner som bländare, slutare, brännvidd, ISO, skärpedjup, vitbalansering och JPEG och ser hur inställningarna påverkar våra foton. Du lär dig även grunderna i bildkomposition och hur ljuset påverkar bilden. Vi diskuterar fotografer och fotografier.

Upplägg

Under kursen kommer du ges veckouppgifter med olika teman, de sista veckorna kommer du få arbeta med ett personligt projekt. I utbildningen ingår också föreläsningar om fotografi. Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling. I kursen ingår även kritikklasser där vi i grupp diskuterar varandras arbeten.

För exakta dagar och tider, se utbildningens hemsida.

Kursledare

Barthélémy Garcia har en Master inom fotografi vid Akademin Valand i Göteborg. Han föddes i Pertuis, Frankrike, men har sedan 2011 varit bosatt i Göteborg. Även om de mest avgörande ögonblicken i hans konstnärliga praktik ägt rum i Sverige, så påverkas han av att tidigare ha studerat konsthistoria och arkeologi i Aix-en-Provence. Han tog sin kandidat- och masterexamen vid Akademin Valand i Göteborg.

Oscar Collin, född i Södertälje, har bakgrund inom dokumentär fotografi och driver även eget företag. Parallellt med det har Collin även arbetat med personliga fotoprojekt som efter utbildningen på Valand blivit hans primära sysselsättning. Collin intresserar sig för experimentell fotografi och mötet mellan fotografiet och betraktaren.

För mer information om Diplomutbildning: Foto, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Inga förkunskaper krävs.

Examen & Intyg

För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kostnader

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på fyra delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Kursmaterial

Kursmaterial ingår inte utan tillkommer. Du behöver själv ha med egen digitalkamera.
Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

Medborgarskolan Väst

Medborgarskolan Väst

Om Medborgarskolan

Välkommen till Medborgarskolan Väst! Funderar du på en nystart i livet? Medborgarskolan Väst erbjuder ett antal grundläggande utbildningar för dig som antingen vill förbereda dig för högre studier, påbörja en ny yrkesbana, utveckla dig på jobbet eller helt enkelt söker...


Läs mer om Medborgarskolan Väst och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Diplomutbildning: Foto

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Medborgarskolan Väst

Haga Östergata 12
Göteborg

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Diplomutbildning: Foto från Medborgarskolan Väst, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: